Přípojky aneb kanalizace jen tak na okrasu

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
30. 12. 2014
3 komentáře
Přípojky aneb kanalizace jen tak na okrasu
Příspěvek stavebníka
Střecha hotová, na okna budeme čekat delší dobu a tak jsme se rozhodli udělat kanalizaci a vodu. Bez ní bychom nemohli udělat vyvýšený vstup do baráku a terasu. Pozemek jsme od města kupovali s tím, že si sítě zaplatíme sami.

Totéž platilo i pro sousední pozemek. Koncovou šachtu kanalizace a vodu máme zhruba 14 metrů od hranice pozemku. Jelikož je šachta usazená dost nízko, byl zde předpoklad, že napojení proběhne jádrovou navrtávkou. A protože je vše v asfaltu a kříží se tam ještě kabel Telefonici a starého kanálu, nezbylo nám nic jiného než tuto etapu nechat odborníkům.

Výběr firmy na sítě byl jednoduchý, pouze jedna firma v okolí má jádrový vrták. Takže si dovedete představit tu cenovou nabídku.

Pracím předcházelo vytyčení kabelu Telefonici.  Firma chtěla asi 2100Kč, tak jsem se jen tak ze zvědavosti poohlédla jinde a udělala jsem dobře.  Sehnala jsem pána, co mi kabel vytyčil za 330 kč, včetně spreje. Dopravu mi odpustil, protože jel z jiného kšeftu. S jeho prací a jednáním jsem byla natolik spokojená, že jsem mu nechala 400 Kč. Sice jsme o tom asi pět minut diskutovali, ale když zjistil, že nemá na vrácení, tak si nakonec ty čtyři stovky vzal J  Kdyby někdo z Vás potřeboval vytyčit kabel, tak Vám ráda dám kontakt.

Reklama

Ještě jsem si sama pořídila kanalizační šachtu vawin, a ušetřila 5000Kč!!

Na začátku září firma přijela, dle vedoucích vodohospodářské společnosti začala kopat v místě napojení.  Práce trvaly dva dny, protože jim nikdo nebyl schopný říct, kde co vede a jak vlastně napojení proběhne. Souběžně se udělala kanalizace i voda, pouze po hranici našeho pozemku, zbytek si dotáhneme sami.

Asi týden na to, nám přišlo z města oznámení, že se bude prodlužovat celá veřejná kanalizace. Nemohli prodat sousední pozemek a tak se rozhodli prodloužit kanalizaci a tím pádem vyndat koncovou šachtu a udělat nové svody, i k naší parcele. Samozřejmě i když se vědělo, že tam tu kanalizace právě budujeme, nikdo se neobtěžoval nám cokoliv říct!!!!Tak jsme vyhodili 35tis.Kč oknem. Poté jsem volala na město a pěkně jim poděkovala. Hlavně, že i loni jsem se to snažila nějak řešit a domluvit se s městem.

Reklama

Tím pádem naše nová kanalizace zůstane v zemi pouze na okrasu, nikdy jí neprojde ani h...... a na jaře 2015 nám vybudují novou. Ještě abych nezapomněla, jádrová navrtávka vůbec nebyla potřeba. Co na to říct?

Náklady

Název položkyCena
kanalizace+voda po hranici pozemku
35 000 Kč
Celkem35 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací