Stavební rozvaděč

Autor: Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
7. 5. 2014
0 komentářů
Stavební rozvaděč
Příspěvek stavebníka
V rámci příprav na stavbu jsme potřebovali připojit stabební rozvaděč. Jelikož na pozemku byl jen přípojkový rozvaděč, bylo potřeba vybudovat vlastní pilíř na elektroměr.

Dlouho jsem přemýšlel, jestli pilíř zabuduji do oplocení, nebo ho dám jen tak. Tím že přípojkový rozvoděč od ČEZu byl zbudován samostatně na rohu pozemku, rozhodl jsem se pro plastový pilíř od DCK Holoubkov, který jsem dal vedle toho od ČEZu, alespoň jsem netáhl kabel nijak daleko. V návodu píší, že ho stačí obsypat zeminou a zhutnit. To se mi zdálo moc fórový, tak jsem ho hezky zabetonoval a obsypal pískem kvůli propouštění vlhkosti.

Zapojování kabelů jsem si také dělal sám, alespoň mám nové zkušenosti i s 3 fázem. Pokud si ho budete zapojovat sami, dejte pozor na správný sled fází. Já propojoval barvu s barvou (hnědá, černá šedá) a písmeno s písmenem (u, v, w) a vyšlo to :). Ale někdy jsou prý kabely neoznačeny, nebo označeny špatně, kontrolu by měl vždy udělat revizní technik.

Se vším mi pomáhal, radil a materiál sháněl velice ochotný revizní technik z paneláku, kde teď bydlím a moc mu za to děkuji.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Revize
3 000 Kč
Rozvaděč, kabel...
6 000 Kč
Celkem9 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Peťan a Žužlik
Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama