Plynová a elektrická boudka + stavební rozvaděč

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
7. 2. 2012
1 komentář
Plynová a elektrická boudka + stavební rozvaděč
Příspěvek stavebníka
Konečně zima odešla a dalo se dělat venku. Tak hurá na to. Bylo načase nachystat elektriku, než se začne něco dělat, ať je hotovo. Bylo potřeba sehnat stavební rozvaděč a elektrickou boudku, do které umístí hodiny na eletriku.

Protože jsem pomohl jedním našim přátelům v naší ulici, kteří už bydlí, tak pomohli zase oni nám. Tím, že už bydlí, tak nepotřebují stavební rozvaděč a tak nám ho věnovali. Další šok byl pro nás ten, když jsme se dozvěděli, že nám koupili i tu eletrickou boudku. Jsou vážně moc hodní a pomáháme si dodnes a určitě budem dál.

Když jsme měli vše pohromadě i s káblem a chráničkou, která byla také od nich, mohl jsem to dát vše do země a nachystat na propojení. Stavební rozvaděč je udělán trochu jinak, než obvykle. Je tam jen jedna zásuvka na 380W, ze které jde kabel a teprve další zásuvky na 220W a 380W.

Jako klubo jsem použil z prodlužky tu navíjecí cífku. Když bylo vše nachystáno na propojení, dal jsem vědět tomu pánovi z naší ulice, který je elektrikář, tak nám to propojil s rozvaděčem a eletrickou boudkou a hlavním jističem.V této fázi to bylo nachystáno na to, abych zavolal jinému elektrikáři, který dělá revize stavebních rozvaděčů a mohl nám vystavit papír pro připojení stavebních hodin. Revize nás stála 800,- Další věcí na řadu přišla plynová boudka.

Reklama

Z důvodu, že se budovaly nové  in.sítě v naší ulici, dala obec zase možnost si odkoupit plynovou boudku od plynařů, kteří plyn v ulici pokládali. Jenže zase ta cena. Na to už já jsem byl dávno nachystaný. S bagrem jsem tenkrát kdesi dělal u rodinného domku a u pana, kterého jsem docela už znal, nedělal jsem pro něj poprvé. Plynová boudka, která se dá poskládat a rozebrat, stála rozebraná a opřená o zídku. Nemeškal jsem a zeptal jsem se, co s ní bude dělat.

Tím, že plynovou boudku řešil vestavěnou v okrasné zdi, tak ji nepotřeboval. Tak jsme se domluvili, že za ni chce flašku vína a plynová boudka byla doma. Takže plynovou boudku jsme měli nachystanou u rodičů a čekal jsem na vhodnou dobu. Když přišla ta pravá chvilka, sťukli jsme ze starých prken z tažného vozíku, který jsem přez zimu renovoval, šalunk. Zabetonoval a další den jsme posadili a zešroubovali  a plynová boudka byla hotová.

Do budoucna to budeme řešit stejným způsobem, jak kamarád, který mi boudku věnoval. Chceme před domem okrasný zděný plot, takže zřejmě budka bude zabudovaná ve zdi. Výhodou této boudky je, že se dá kdykoli rozebrat, ale účel vybudované plynové boudky na přivedení plynové přípojky splňuje.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Revize
800 Kč
Celkem800 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací