Hlavní uzávěr plynu

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
12. 2. 2011
0 komentářů
Hlavní uzávěr plynu
Příspěvek stavebníka
4. 9. 2010 u nás konečně přestalo pršet a já se rozhodnul, že už je nejvyšší čas vyzdít HUP. Měl jsem v plánu, že jen na velikost lopaty vykopu základ kolem plynové přípojky a ten zaleju betonem. Nechtělo se mi dělat žádné bednění. Jenže jak u nás v jednom kuse pršelo, tak zem byla pěkně promáčená a celkem se mi to propadlo.

Tak jsem jen vykopal díru a tu zalil betonem. Na ni potom budu zdít HUP-ku z porobetonu 10 cm. Dvířka budou 50 x 50 cm. Je to v hloubce tak 40-55 cm po krajích a uprostřed jsem tam nechal hlínu, a tak je tam jen asi 20 cm betonu.

Po zatvrdnutí betonu jsem na tomto základu postavil HUP-ku z porfixu o šířce 10cm. Šlo to dosti dobře, protože tyhle bloky se dobře zřezávají. Trošku mi to ujelo, ale nijak drasticky. Zatáhne se to omítkou, na kterou přijde obklad. Do okýnka přijdoou přišroubovat dvířka, která už mám připravená. Koupil jsem je na Aukru za 200 kč a stačili jen přetřít barvou. Jen jsem zvědavý co mi řekne plynař až přijde připojovat plynoměr na to, že jsem takhle zalil hadice do betonu.

Pro stříšku HUP jsem udělal bednění z desek a zalil to betonem. Pro vyrovnání jsem to podložil polystyrénem, který mi zbyl z podlahy a na polystyrén položil fólii, aby se to nepřilepilo.  Po zatvrdnutí to odneseme k HUPce a přilepíme pomocí lepidla na ni a bude hotová střecha. Problém bude snad jenom v tom, že to bude asi dosti těžké, ale myslím, že ve 4 lidech to odneseme. Pokud ne tak to budu muset rozříznout napůp a potom slepit.

Reklama

Galerie

Hlavní uzávěr plynuHlavní uzávěr plynuHlavní uzávěr plynu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací