Rosteme

Autor: Vladimír (9 příspěvků)
29. 5. 2020
0 komentářů
Rosteme
Příspěvek stavebníka
Další hlášení ze stavby, jdeme do výšky. 

Jak jsem psal v předchozím článku, tak 1.4.2020 jsem betonoval. Pak nastalo pravidelné kropení desky. Snažil jsem se to stíhat alespon 2x denně, ale ne vždy se to podařilo.  17.4.2020 jsem pod budoucím nosným zdivem udělal nátěr z asfaltové penetrace a odstranil bednění, den na to jsem udělal druhý nátěr. Nevím, jestli to má nějaký lepší vlastnosti, ale udělal jsem to pro klid duše. 22.4.2020 jsem s přáteli navařil izolaci. Ve třech to šlo poměrně rychle. Jelikož foukal silný vítr, tak vždy jeden z nás musel držet větrnou zábranu - byla to celkem legrace. Jelikož jsem měl teď už vše nachystané a čekal jsem jen na to, jak navezou materiál na stavbu, tak jsem využil technologické přestávky a v prodlouženém víkendu jsem s kamarádem udělal výkop na přívod vody ze studny. U toho jsem zjistil, že jsem se měl řídit radou starších a zkušenejších, jelikož si kopat díru na šírku lopaty není ideální nápad. Jakmile se jde hlouběji, což jsem šel, tak se tam dost špatně pohybuje a člověk se pekelně nadře, aby vyhodil lopatu s hlínou z výkopu. Nicméně jsem to bral jako dobrou rozvičku a posilovnu.  4.5.2020 - nastal den D - dovezený materiál na stavbu, teda jeho část.

Rosteme

7.5.2020 - je to tu, jdeme do výšky. Na 14 hod jsem byl domluvený s technikem od Porothermu na založení stavby. Tuto službu velmi doporučuji a ne, není to reklama. Pan Petr přijel, zhodnotil situaci, domluvili jsme se na postupu a vzal laser a celé se to přeměřilo (tady se musím poplácat po rameni, odchylka mojí desky byla do 2,5 cm a jak řekl technik, je to lepší standart). Pak to šlo šup šup, dva byli u míchačky a neustále si mě dobírali kvůli mým obavám, já jsem pomáhal technikovi. Tady se web svépomocí projevil jako super věc, jelikož se mi ozval jeden stavebník ze svépomocí a chtěl se aktivně podívat, jak se to dělá a perfektně pomáhal - Dane, ještě jednou děkuji za pomoc a perfektní pokec.  8.-10. 5. 2020 - s kamarádem jsme se pustily do zdění obvodových zdí. Doporučuji si na to sehnat aligátora, protože řezat cihlu porotherm 44T profi flexou s průměrem 150 mm se nedá a dodělávat to ruční pilou je strašný hnus - v rychlém tempu řezání cihly 25 minut. Jinak práce na pěnu je super a jde to celkem od ruky, ale strašne rychle mizí cihly, takže se člověk brzdí s jejich nanášením tak, aby je měl po ruce. 

Reklama
Rosteme

Za víkend se udělalo 3,5 řady obvodového zdiva a základní řada vnitřních nosných zdí. Možná bychom toho stihly ještě mnohem víc, ale ne jenom prací je člověk živ. A stavbu si přece musíme užít a ne se tam upracovat do vyčerpání. 

Náklady

Název položkyCena
pivo a jiné podpůrné prostředky
5 000 Kč
založení zdiva
6 000 Kč
materiál
480 000 Kč
Celkem491 000 Kč
Reklama

Galerie

RostemeRosteme
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vladimír
Vladimír (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama