Střecha a vnitřní příčky

Autor: Tomáš a Katka (9 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
25. 11. 2019
0 komentářů
Střecha a vnitřní příčky
Příspěvek stavebníka
Rok se s rokem sešel a je to tedy téměř 12 měsíců od poslední článku „Obvodové zdi a věnec“. Ze začátku jsme si říkali, že budeme přispívat pravidelně dle dokončených etap, ale jak žijeme stavbou, nezbýval na to čas.

Navážu tam, kde jsme skončili v posledním článku a pokusím se doplnit postupně vše, co se od té doby událo. Na konci minulého roku jsme ještě chtěli dát dům pod střechu a 14. prosince 2018 se nám začaly na domě postupně montovat vazníky. Celková montáž trvala pouze 3 dny a bylo to poprvé, co jsme na stavbě měli řemeslníky.

Vazníky, střešní krytina

Samotné vazníky jsou k ničemu, pokud na nich není alespoň fólie. Domluvili jsme si tedy druhé a do dnešního dne poslední řemeslníky, kteří budou realizovat střešní krytinu. Ke stavbě jsme se vrátili v únoru 2019, kdy jsme již 2. února 2019 měli na celé střeše namontovanou fólii a dokončené laťování. V tuto chvíli jsme byli šťastní že nám již úplně neprší/nesněží do domu. A počasí nám v únoru přálo, a tak jsme 9. února začali vyzdívat komín, který jsme dokončili za 3 dny. Kvůli počasí byl ale hotov až 17.února. Zdili jsme raději postupně, protože čím jste výše, tím více je to živé. Komín bylo potřeba dokončit, aby se na nás pak nečekalo při pokládce krytiny. Řemeslníci montovali střešní krytinu postupně od 27. února do 31. března 2019, podle počasí. Střešní krytinu máme lehkou plechovou Satjam Grande Alummat Stucco. Když hodně foukalo, odneslo by to ze střechy jak kus plechu, tak i řemeslníka. Ještě během dubna nám dokončovali montáž žlabů.

Příčky

2. března jsme začali s úklidem základové desky, která byla potřeba očistit před aplikací penetrace. Základovou desku jsme penetrovali penetračním asfaltovým lakem pouze pod příčkami. Stejně tak se navařovala pouze IPA. Tímto jsme měli připravený podklad pro zakládání příček. To se dokončilo postupně během týdne a 8. března jsme již měli založenou vždy první a poslední tvárnici z celé příčky, mezi které se následně nátahl provázek a zdilo se podle něj. Začínalo se od dětských pokojů směrem k obývacímu pokoj, kde byly naskládány všechny palety. Kvůli nim jsme nemohli založit příčku mezi obývacím pokojem a technickou místností, ale to se provedlo hned, co se spotřebovaly palety. Následně se zdilo 12 řad z tvárnic Ytong 150 mm a Ytong 100 mm. Příčky byly dozděny 4. dubna 2019.

Reklama

Hydroizolace

Po dokončení příček jsme provedli úklid, aplikovali penetraci na zbylé plochy a navařili hydroizolaci v celém domě. Další etapa se sama nabízí, a to příprava elektroinstalace, odpadů a vody. Ale o tom až v dalším článku.

Náklady

Název položkyCena
Práce - střecha
63 230 Kč
Hydroizolace
7 825 Kč
Latě, kontralatě
13 500 Kč
Střešní krytina + doplňky
159 711 Kč
Vazníky
144 000 Kč
Komín
18 027 Kč
Celkem406 293 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Katka (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama