Jak vyzdít hrubou stavbu? Poradí Prováděcí příručka HELUZ

Autor: Jana Kouřilová (94 příspěvků)
23. 10. 2018
0 komentářů
Jak vyzdít hrubou stavbu? Poradí Prováděcí příručka HELUZ
Redakční článek
V červenci 2018 vydala společnost Heluz aktualizovanou verzi své prováděcí příručky. Příručka je v tištěné i elektronické podobě ve formátu A4 a je určena všem stavebníkům, kteří realizují nebo plánují realizovat stavbu ze systému HELUZ. Přečíst by si ji tedy měl každý svépomocník, který plánuje stavět z HELUZU.

Tištěná i elektronická prováděcí příručka je vhodná k úvodnímu nastudování postupů v pohodlí domova a zejména tištěná verze poté k fyzickému používání na stavbě. Základní konstrukční detaily díky příručce tak budete mít stále při ruce.  

Příručka je nejen pro svépomocné stavebníky, ale také pro stavební firmy i stavební dozory. Najdou v ní návod, jak začít zdít, jak pokládat překlady a stropy a jak postavit komín. Tedy všechny základní prováděcí předpisy konstrukcí systému HELUZ.

Kde prováděcí příručku HELUZ získat

V elektronické podobě stáhnete prováděcí příručku z webu HELUZ.cz Pokud byste měli zájem o příručku v elektronické podobě, doporučil nám Pavel Heinrich následující postup. Příručku je možné si vyžádat od kteréhokoliv našeho obchodního zástupce nebo technického specialisty. Ideálně si na stránce http://www.heluz.cz/cs/kontakty vyberte část OBCHODNÍ ZÁSTUPCI a podle kraje a města zvolte příslušného obchodního zástupce, který je vaší stavbě nejblíže. Co Vás vedlo k sestavení prováděcí příručky HELUZ?

Projektanti navrhují domy ze systému HELUZ podle Technické příručky, kterou jsme pro ně vytvořili. Proto jsme chtěli udělat návod pro stavebníky, jak správně zabudovat naše výrobky, aby odpovídali technickým parametrům předepsaným v technické příručce pro projektanty. Pavel Heinrich dále prozradil, že chtěli ukázat, jak s výrobky pracovat technicky správně a to co nejjednodušší formou, aby to pochopil opravdu každý. Proto je příručka plná obrázků přímo ze stavby.

Pro stavebníka i případného investora jsme do příručky doplnili kontrolní list, ve kterém je uvedeno základních 20 bodů napříč všemi konstrukcemi, které je nutné splnit. Kontrolní list následně slouží jako přehledný plán pro kontrolu například najatého zedníka, kontrolu stavebního dozoru, najatého technického dozoru investora nebo kohokoliv, kdo si podle zmíněných 20 bodů chce zkontrolovat správnost provedení své stavby. V příručce si již každý najde, jak by měl každý kontrolovaný bod být správně proveden. Doplnil Pavel Heinrich, produktový manažer společnosti HELUZ. Kde prováděcí příručku získat? Elektronickou verzi příručky můžete stáhnout zdarma zde.

O tištěnou podobu je nutné si napsat jednomu z obchodních zástupců, jejichž přehled najdete na stránce http://www.heluz.cz/cs/kontakty

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jana Kouřilová
Jana Kouřilová (94 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací