Jednovrstvé cihlové zdivo – stavba domu bez zateplování!

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
16. 9. 2016
0 komentářů
Jednovrstvé cihlové zdivo – stavba domu bez zateplování!
Příspěvek stavebníka
Moderní způsob stavby bez dodatečného zateplování získává stále větší oblibu. Proč? Protože ušetří stavitelům a investorům nejen čas, peníze, ale také práci. Jednovrstvé cihlové zdivo vytvoří dokonalou konstrukci obvodových stěn pouze z pálených cihel, takže již není potřeba fasádu domu zateplovat. 

Cihla Porotherm T Profi

V čem je jiná? Jelikož vznikla spojením dvou čistě přírodních materiálů, jako jsou cihelný střep a minerální vata, pyšní se těmito bezkonkurenčními přednostmi:

  • Výborné tepelně izolační vlastnosti
  • Skvělá protihluková izolace
  • Maximální bezpečnost a nehořlavost
  • Vysoká únosnost a trvanlivost
  • Jednoduché a rychlé zdění
  • Snadno propouští vodní páru
  • Rozměrová stabilnost
  • V případě navlhnutí – vysychá!
  • Přírodní, recyklovatelný materiál
Jednovrstvé cihlové zdivo – stavba domu bez zateplování!
Reklama

Bezpečný domov…

Domy postavené z masivních cihelných stavebních materiálů disponují značnou stabilností a schopností snést vysoké zatížení. Navíc díky novému typu děrování cihelných bloků Porotherm T Profi došlo k navýšení únosnosti zdiva o cca 10 % při zdění na maltu pro tenké spáry a o 50 % při použití zdicí pěny Porotherm Dryfix. A co různé rozmary počasí? Nemusíte se již bát větru, krupobití, bouřek, sněhu, požárů, a záplav… při jakékoliv mimořádné situaci budete doma zcela v bezpečí!

Energeticky úsporný domov…

Cihelné bloky Porotherm T Profi pro jednovrstvé zdivo, díky svým bezkonkurenčním tepelně-izolačním vlastnostem, spadají do kategorie extrémně úsporných materiálů. Proto, ať je již tuhá zima či parné léto, optimální tepelné pohody v interiéru dosáhnete za výrazně nižší spotřebu energie (za vytápění či chlazení), než jste byli zvyklí. Vatové cihly jsou vhodné i pro nízkoenergetické či energeticky zcela nezávislé domy.

Jednovrstvé cihlové zdivo – stavba domu bez zateplování!
Reklama

Hodnotný domov…

Rodinné domy a byty postavené z cihel Porotherm disponující rostoucí hodnotou na českém realitním trhu. Kvalitní cihelná konstrukce domu je téměř bezúdržbová, případně s minimálními náklady na běžný provoz. Nejnovější, avšak stále neměnné průzkumy jasně dokazují, že prodejní cena nemovitostí s cihelným zdivem zaručuje vysokou prodejní hodnotu i po mnoha desítkách let (např. oproti dřevostavbám).

Snadno stavitelný domov…

Zdění z vatových cihel je velmi rychlé, přesné a jednoduché, vhodné i pro laiky. S pomocí speciální tenkovrstvé malty či lepidla je rychlost zdění až o 50% rychlejší, než z tradičních nebroušených cihel.  Navíc je možné realizovat výstavbu i v zimních měsících, což ušetří nejen váš čas, ale také peníze.

K přírodě šetrný domov…

Všechny materiály použité při výrobě jednovrstvého cihelného zdiva Porotherm T Profi jsou šetrné k životnímu prostředí. Skládají se z čistě přírodních zdrojů, jako je jíl a voda + izolant v podobě kamenné minerální vaty.

Reklama
Jednovrstvé cihlové zdivo – stavba domu bez zateplování!

Více informací získáte také na www.wienerberger.cz   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku