Překlad pro venkovní rolety - schránka Porotherm VARIO UNI

Autor: Wienerberger (72 příspěvků)
24. 6. 2016
0 komentářů
Komerční
Umístění venkovních rolet či žaluzií je dnes již běžnou součástí rodinných domů. Pokud si rolety neplánujeme pořídit již v průběhu stavby, je nutné pamatovat na použití takových překladů, do kterých půjdou později rolety či žaluzie namontovat.  Řešením může být překlad VARIO UNI, který vyrábí společnost Wienerberger. 

V čem je překlad Porotherm VARIO UNI jiný než předchozí generace překladů VARIO?

Překlad VARIO UNI přinesl několik výhod oproti původní verzi. VARIO UNI je univerzální překlad, a to slovíčko univerzální znamená, že klient může použít rolety nebo žaluzie dokonce i po zabudování tohoto překladu do okna. To znamená, že univerzálnost překladu přináší klientovi možnost zvážit i dokonce po nastěhování zda jsou pro něj výhodnější žaluzie či rolety. U předchozí generace překladů toto možné nebylo.

Jak probíhá montáž schránky VARIO UNI?

My jsme nad způsobem montáže přemýšleli a udělali jsme toto řešení překladu tak, aby jednotlivé díly měly hmotnost maximálně 15 kilogramů. To znamená, že zákazník může osadit tento překlad svépomocí a nepotřebuje žádnou speciální techniku. Řekněme, že ve dvou lidech lze i překlady nad otvory o délce 3 metrů.

Jak je schránka vyřešena po izolační stránce, aby nevznikaly tepelné mosty?

Samotná schránka je řešena tak, že je vytvořena z purenitu, což je speciální materiál, který má velice zajímavé a velice pěkné izolační parametry, ale hlavně má zabudovanou izolační část, která má velice nízkou tepelnou vodivost a vytváří blok proti unikání tepla. Tepelný odpor je vysoce přes dva a zákazník nepotřebuje řešit dodatečný izolant.

Mohu tento překlad použít kdykoliv, nebo s ním musím počítat předem?

Zákazník není vázaný žádným rozměrem. Samozřejmě systém Porotherm má modulovou řadu 250 mm. Ať už architekti nebo někteří zákazníci mají atypická okna, jde překlad použít na jakýkoliv rozměr, a to pouze s tím dodatkem, že se přímo na stavbě dodatečně pilou na železo vyřízne v čelní straně překladu tento tvar.

Překlad pro venkovní rolety - schránka Porotherm VARIO UNI

Schránka VARIO UNI je v otvoru položená nasucho?

Samozřejmě tu a tam tento dotaz padl i v minulosti na tradičních překladech. V žádném případě nelze překlady osazovat nasucho! Pod překlady je potřeba použít maltové lože o síle 10 mm.

Mohu použít tento překlad i v případě montování okenního rámu souběžně s vnějším okrajem cihly?

U staveb kde je použit zateplovací systém tak lze samozřejmě použít i toto řešení. Překlad VARIO UNI se musí položit na nosnou část zdiva alespoň 60 mm. To znamená, že pak je otázkou, jak silný je zateplovací systém. Ale pokud se splní podmínka 60 mm položení na pevnou část, lze překlad Porotherm VARIO UNI použít bez problémů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (72 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama