Miako strop, svislá hydroizolace a zateplení suterénu

Autor: Ondra a Barča (12 příspěvků)
30. 6. 2016
0 komentářů
Miako strop, svislá hydroizolace a zateplení suterénu
Příspěvek stavebníka
 Další fáze, která mě čekala, byl MIAKO strop, hydroizolace a zateplení.

Strop

Dlouho jsem se rozhodoval při výběru typu stropu a nakonec jsem zvolil Miako strop od KM Bety. Nutno zmínit, že do MIAKO stropu už bych znovu nešel. Velká pracnost a cena je ve finále stejná nebo možná i vyšší než u panelů. Polovinu nosníků nám hodil na strop jeřáb, druhou polovinu jsme nosili ručně. Rozmístili jsme nosníky a pod ně vložili lepenku. Vyskládali jsme strop keramickými vložkami. Problém nastal u balkonu, který byl o 90° otočený ke směru nosníků. Proto jsme provařili "L-ka" skrz nosníky a napojili na ně nosníky kolmo. Vše jsme důkladně podepřeli a předepnuli pomocí laseru. Na strop jsme vyskládali kari sítě a provázali je vázacím drátem. Vyrobili jsme si třmínky a vytvořili armaturu do věnce. Vše se důkladně provázalo vázacím drátem. Na stropu pracovala celá rodina. Nalepily se Porfix příčkovky pro šalunk a tam, kde se nevešly se došalovalo prkny.

Hydroizolace

Na suterénní zdi se dávaly 2 vrstvy hydroizolace. Vždy se dala metrová lepenka a napůl přes ní druhá lepenka. Jedna lepenka byla s hliníkovou vložkou proti radonu a druhá plní pouze hydroizolační účel. Spálený jsme teda pěkně, ale je hotovo.

Perimetr

Konečně přišla na řadu hezčí práce. Desky EPS perimetru jsme lepili na pěnu Ceresit CT84, která drží jak čert. Polystyren se na 10 min zapřel prknem a bylo hotovo. Do výšky 1,8 m je síla EPS 5 cm, další 1,2 m je 10 cm. Boční roh jsem taky udělal z 10cm EPS kvůli promrzání. Poslední řadu doděláme až po vyzdění dvou řad přízemí.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondra a Barča
Ondra a Barča (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací