Jak jsme došli k založení zdiva

Autor: Křemenákovi (8 příspěvků)
17. 4. 2016
4 komentáře
Jak jsme došli k založení zdiva
Příspěvek stavebníka
V loňském roce jsme úspěšně, ještě před Vánoci, stihli desku. Naštěstí chumelilo až téměř po novém roce.

Koncem února jsme měli dovyřízenou objednávku cihel a cihly jsme si nechali složit ve stavebninách v našem městě. Na pozemku není tolik místa. 

27.2.2016 - jsme byli penetrovat obvod desky, plus místa, kde budou nosné zdi. Byl s námi i synek, který chtěl také natírat, ale spíš to dopadlo tak, že stejně jak byla černá deska od asfaltu byli jsme černí i my se synem :-)).

Každopádně penetraci máme.

Snad nebudou metry sněhu, které hlásí a budeme moct přivařovat lepenku. 4.3.- pátek, jelikož má manžel o víkendu denní a příští týden hlásí sníh, jsme na stavbě dnes i s mým taťkou. Manžel nám ukazuje, jak přivařovat lepenku, aby to bylo dle jeho představ a hlavně dle představ projektanta, který je zároveň naším stavebním dozorem.

V sobotu doděláváme svařování lepenky s taťkou. Manžela pustili z práce dřív, tak nám to mohl zkontrolovat a dodělat si pás s výřezy pro odpady.

Celý den hrozně foukalo, vítr bral plamen stranou, takže navařování bylo o to zdlouhavější, ale máme hotovo. 8.3.2016 - úterý ráno nás čekalo skvělé překvápko. Ovšem ne už tak skvělé pro průběh stavby. Zahrada byla pokryta sněhem a stále dál hustě sněžilo. Do odpoledne napadlo až 30 cm sněhu. Byli jsme z toho zničení. Ve čtvrtek se má zakládat. Naštěstí bylo vidět, že je stále nad nulou a sníh povoluje. Proto jsme se rozhodli, že zajdeme desku vyhrnout. To jsme si pěkně mákli. Nebylo opět hlídání pro děti, takže jsme se prodírali závějemi až k desce s kočárem a synkem za ruku :-D. Ale desku jsme po pár hodinkách vyhrnuli úplně zničení. Ve středu už naštěstí nechumelilo a deska byla krásně "čistá", pěkně vyfoukala, takže nebyla ani mokrá. Volali jsme s pánem z Porothermu, kterého jsme si objednali na založení cihel a ten odsouhlasil, že založení platí. 10.3.2016 - Od 8 hodin ráno se zakládají cihly. Pánovi z Porothermu byl k ruce manžel, jeho kamarád a zedník. Do 14:00 hodin byl manžel doma, takže jim to šlo pěkně od ruky. Manželovi ještě pán vysvětlil, co a jak při stavbě. Odpoledne jsme s manželem jeli cihly zakrýt obyčejnou slabou lepenkou, aby nám do nich nenapršelo už i proto, že první řadu cihel jsme zvolili cihly s vatou. Zbytek domu pak máme cihly Porotherm 44, nechtěli jsme už zateplovat, přijde nám zbytečné udusit dům polystyrenem.

Náklady

Název položkyCena
Cihly Porotherm na celý dům i se stropy
270 000 Kč
Pronájem míchačky pro založení cihel - dektrade
968 Kč
Pronájem hořáku - dektrade
1 089 Kč
Plynové bomby malé pro svařování lepenky
480 Kč
Lepenka pod cihly
12 106 Kč
Dektrade - asfalt
2 423 Kč
Celkem287 066 Kč

Galerie

Jak jsme došli k založení zdivaJak jsme došli k založení zdivaJak jsme došli k založení zdivaJak jsme došli k založení zdiva
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Křemenákovi
Křemenákovi (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací