Jak postavit komín, nebo zlepšit tah starého komínu

Autor: Almeva.cz (2 příspěvky)
Kategorie: Komín
22. 6. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
O tom, že je komín důležitou součástí každého domu, není pochyb. Jen dobře postavený a udržovaný komín vám dopřeje to pravé „teplo domova“. Vyhnete se tak totiž špatnému tahu komínu, problémům se zatápěním a nedokonalému spalováním paliva.

Při výběru komína byste se raději měli vždy poradit s odborníkem, abyste případným budoucím problémům předešli. Samotný komín, si pak už ale ve většině případů zvládnete postavit snadno sami. Na trhu totiž existují komínové systémy, které po vzoru oblíbené stavebnice Lego sestavíte bez problémů za 1 den. Jedním z takových komínových systémů je EURO KOMÍN CLASSIC – univerzální šamotový komín od společnosti TECH TRADING GROUP určený pro všechny typy paliv a staveb.

Přednosti EURO KOMÍNU CLASSIC

EURO KOMÍN CLASSIC má kromě univerzálnosti ale i další výhody, které ocení každý stavitel:

  • Jedná se o kvalitní český certifikovaný výrobek.
  • Bez problémů ho zvládnete postavit svépomocí.
  • Jeho životnost je shodná s životností domu a nemusíte tak po letech řešit finančně náročnou výměnu komínu.
  • Jedná se o jedno z nejlevnějších řešení na trhu - u nejběžnějšího jednoprůchodového 8metrového komínu se pohybuje kolem 20.000 Kč vč. DPH.
  • Při objednávce v e-shopu máte dopravu po celé ČR ZDARMA.
  • Cena zahrnuje také odborné poradenství.
Reklama

Jak probíhá stavba komínu EURO KOMÍN CLASSIC

Kvalitní třísložkový komín použitelný pro všechny typy staveb i paliv EURO KOMÍN CLASSIC postavíte snadno podle přiloženého návodu. V případě potřeby vám také poradí zaměstnanci TECH TRADING GROUP. Pomoci vám může také video a fotografie z realizace dvouprůduchového komínu v jedné novostavbě nedaleko Brna. Komín si můžete za výhodnou cenu objednat v e-shopu. Získáte tak slevu 10 % (oproti standardním ceníkovým cenám) a dopravu po celé ČR ZDARMA. V ceně komínu získáváte také odborné poradenství.

Jak zbavit starý komín problémů?!

Pokud už ale komín máte a trápí vás některý z výše zmíněných problémů, pak pro vás může být tím správný řešením komínový ventilátor, či regulátor komínového tahu. Ty totiž v komíně vytváří podtlak a pomáhají tak zajišťovat kontrolu nad komínovým tahem, optimální odvod spalin z komínu a dokonalé spalování paliva - můžete ušetřit až 15 % nákladů na palivo. Kromě těchto výhod usnadňují také tyto ventilátory zatápění (bez ohledu na počasí a parametry komína). Zamezují zakouření a víření prachu a sazí v místnosti. Pobyt v domě je tak příjemnější, a zdravější. Mimo topnou sezonu lze díky ventilátoru používat komín pro odvětrávání místnosti. K ventilátoru lze přiřadit i regulaci, která u plynových topenišť v případě nedostatečného tahu komína umí automaticky vypnout prostřednictvím ventilu přívod plynu, čímž zvyšuje bezpečnost.

Komínové ventilátory najdete nyní také v nabídce e-shopu www.eurokominy.cz. Potřebujete-li poradit, který vybrat, neváhejte kontaktovat technickou podporu e-shopu.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Almeva.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací