Zdění - přízemí, garáž

Autor: Monika a Ondra (6 příspěvků)
15. 4. 2015
0 komentářů
Zdění - přízemí, garáž
Příspěvek stavebníka
Po zimní přestávce se počasí konečně umoudřilo, a tak jsme na 27.2. objednali zakládacího technika od Porothermu. Na pomoc nám dorazil kamarád, celkem jsme tedy byli tři a v devět hodin ráno se začalo.

Míchali jsme zakládací maltu v koupené míchačce přes inzerát, technik si ji pomocí soupravy vyrovnával a za dvě hodiny bylo hotovo. Spotřebovali jsme přesně celou paletu.

Po krátkém zavadnutí jsme začali ukládat soklové cihly Porotherm 38 T Profi a na garáž broušené 30 - podávali jsme je technikovi do ruky a práce šla jako po másle. Holt je vidět, když se tím někdo živí a ví co a jak :-) Za dvě a půl hodiny byla první řada cihel vyzděná a my jsme mohli začít zdít ve vlastní režii.

Druhá řada se ukládala s 6 cm přesahem kvůli zateplení soklu - jelikož máme minerální vatovky, celý dům se již zateplovat nebude. Každý den po práci, pokud tomu počasí jen trochu přálo, jsem s pomocí jednoho brigádníka pracovali, stejně tak každý víkend a po měsíci jsme se konečně vyšplhali až pod překlady.

Reklama

9.4. jsme uložili ten nejtěžší nad garáž a dvě menší okna. O víkendu chceme udělat ostatní a začít lepit věncovky, jelikož ve středu 15.4. má dorazit firma pro zmonolitnění překladu nad rohové okno a vybednění stropu, který nakonec také budeme komplet vylévat. Zároveň by měli vybetonovat i nosný sloup u vchodu a věnec nad garáží. Snad se zadaří a budeme moci načerpané zkušennosti se zděním cihel využít ve druhém podlaží už za čtrnáct dní.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Ondra
Monika a Ondra (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama