Folie, laťování a nadkrokevka

Autor: Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
25. 1. 2015
0 komentářů
Folie, laťování a nadkrokevka
Příspěvek stavebníka
Celou střechu, včetně okapů, kolektorů atd. jsme nakonec vzali od Bramacu. Mají kompletní sortiment a dobrou kvalitu.

Před pokládkou jsem nastudoval slovenská instruktážní videa na youtube a šlo se na věc. Začalo se okapničkou. Folii jsme pokládali odspoda nahoru a průběžně jsme dávali kontralatě a latě. Nejtěžší bylo založení první latě - měli jsme všechny křivé, tak to byla dost citovka a co hřebík to rovnání. Nakonec to šlo i bez lešení. Jen vítr nás trochu brzdil. Kontralatě jsme samozřejmě podkládali butylkaučukovou páskou. Ta však drží jen na suchých latí, tak pozor :). Výpočet odstupu jednotlivých latí je na bramac.cz.

Nadkrokevní izolace nám dělala maličko potíže. Nejprve jsme na krov nabili pohledové palubky, přes které jsme dali nepropustnou folii na kterou přišla nadkrokevka. Desky jsou docela téžké, ale ve dvou lidech jsme je dostali nahoru po žebříku - hlavně manželka se kousla a s taťkou je nahoru všechny vytahala. Detaily jsme dočistili opět butylkaučukem, climatapem a pěnou... :) Přes nadkrokevku jsme dali laťování, prošroubovali ho speciálníma šroubama až do krovu, a tím jsme tuto fázi 10. listopadu dokončili - cca měsíc po krovu. Šrouby jsme dávali na dvakrát - Aku to nezvládla, tak musel taťka domů pro prastarou narexku, kterou si pamatuji ještě ze svého dětství.

Dále jsme si připravili drážky na okapové háky, přibili mřížku proti hmyzu a takový plastový eintopf - proti zalítnutí ptáků. Souběžně jsme i pokládali krytinu - Classic Star. Po nabrnkání 90ti cm odstupů to byla hračka. Na vyházení tašek na střechu jsem chtěl půjčit výtah, ale nakonec nás kamarád Zdenda vyhecoval a spolu jsme je ještě s manželkou vyházeli jedna dvě. Udělali jsme takový živý vláček. Zuzka dole, Zdenda na žebříku a já je skládal do komínků nahoře. Stejně to člověk musí vzít dvakrát do ruky, tak proč se zdržovat výtahem. Chybí už jen kousek střechy, kde bude komín a kolektory a dořezat nároží - je s tím práce, ale jde to. Hodně mi pomohly příchytky řezaných tašek, jen ta cena je asi 25 Kč za 1 - ale drží :).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Celkem
215 000 Kč
Celkem215 000 Kč

Galerie

Folie, laťování a nadkrokevkaFolie, laťování a nadkrokevkaFolie, laťování a nadkrokevkaFolie, laťování a nadkrokevka
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Peťan a Žužlik
Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací