STŘECHA dělá dům

Autor: David a Peťa (15 příspěvků)
16. 1. 2015
0 komentářů
STŘECHA dělá dům
Příspěvek stavebníka
Tak konečně přišel očekávaný den. Náš plán při začátku stavby byl stihnout dům dát pod střechu do zimy. Tak hurá na naši vysněnou střechu.

Domluvili jsme chlapy tesaře, a v 7 ráno se šlo na věc. Dřevo jsme nakoupili z blízké pily, kde nám známý pohlídal, aby nám udělali hezké rovné trámy a ostatní vazbu. Také jsme vzali trochu víc dřeva na šalung na schody, co se bude ještě potřebovat.

Zkusil jsem si hoblovat ručním hoblíkem elektrickým - super. Profíci nám udělali navíc okrasné zakončení trámů, a také na doporučení okrasný kříž v čele domu i ze zadní strany. Venkovní (viditelné) části jsme začali co nejdříve natírat 3 vrstvy UV lakem.

Za 2 dny bylo hotovo a my mohli pokračovat a dovézt nakoupené tašky (zvolili jsme Tondach samba 11 hnědá - krásná taška, do které jsme se hned zamilovali). Folii jsme zvolili také tu nejlepší (na tom není radno šetřit)...Dalta Max premium quality. Za cca týden naběhli pokrývači a klempíři. Začali natahovat folii, latě, kontralatě. Půjčili jsme si vrátek z Colemanu na 2 dny pro tašky. To jsme udělali super věc, opravdu se to vyplatí, nedokážu si tahání tašek na střechu představit jinak než bez vozíku. Vozíkem jsme vytáhli vždy cca 4 balíky, a vedle sebe sedělo 6 chlapů a už se tašky jen podávaly a usazovaly. Okapy jsme zvolili na doporučení klempíře od firmy KJG. Komín jsme dozdili ještě před položením tašek.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Peťa
David a Peťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama