STROP nad 1 NP MIAKO

Autor: David a Peťa (15 příspěvků)
Kategorie: Strop
6. 1. 2015
0 komentářů
STROP nad 1 NP MIAKO
Příspěvek stavebníka
Přišel čas na stropy. Materiál nakoupen byl a jen čekal na usazení na místo:). Takže jsme s kámošema naběhli a začali s prací.

Nosníky jsme si nanosili, nahoru je dostat bylo sice těžší, ale vzali jsme si provazy, dva chlapi byli nahoře a dva chystali dole...nejdelší jsme měli asi 4m takže to zase nebyla taková hrůza nad původně navrženými 8m délkách nosníků. podle projektu s enosníky usadily. Než jsme začali  vyplňovat díry Miako vložkami, podepřeli a předepnuli jsme nosníky dle návodu od Heluzu. Poté se teprve vkládaly vložky Miako. Velmi dobře vymyšlená montáž stropů.

Po naložení stropních nosníků, kdy už se dalo v klidu chodit po stropě, tak jsem si nanosil nahoru vrátkem věncovky. Tyto jsem poté začal zdít normálně na lepidlo po celém obvodu domu. Trochu jsem měl strach, že jak vyzdím věncovky (ty by měly držet beton ze stropu aby nepřetekl), tak se může tlakem státo to že se vyvalí, ale poté co jsem ještě ze vnitřní strany uložil polystyren 10 cm a pořádně jej také přilepil jak pěnou tak lepidlem k věncovkám a hlavně k obvodovému zdivu - tak jsem byl klidný. Nakonec se také nic nevyvalilo a vše dopadlo dobře. Věncovky jsem vysypal extrudovaným polystyrenem.

Po vyzdění věncovek a přilepení polystyrenu jsme vytahanli nahoru roxory 8mm a z těch svažili po celém obvodu armovací koš pro věnec. Kari sítě 8mm se položily na vložky miako a připevnily také na vyarmovaný věnec. Dozdil se komín nad strop cca půl metru. Opět jsem Kari sítě svařil na co nejvíce místech, tak jako na základovce. Opět jsme podle postupu u základovky navařili pásoviny do roviny s věncovkami pro stahování betonu deskou do roviny. Vše bylo připraveno k zabetonování.

Reklama

Na další den rorazil mix a dovezl beton B30 (dali jsme kvalitnější) přece jenom je to strop. Před tím než dorazil jsme stropy pořádně pokropily , cca 20 minut v kuse - je to třeba udělat pokud je horko, protože vložky MIAKO jsou vyschlé a moc rychle tahají z betonu vodu - beton pak rychle schne a těžko se zahá po stropě do roviny.  Opět dorazili známí na pomoc z rodiny. Mix začal pouštět a my vzali rovné ohoblované desky a začali stahovat podle věncovek a navařené roviny z pásoviny. Opět se to super stahovalo. Za 2 hodinky bylo hotovo, zabetonováno - a to už jsem měl klidnou hlavu - to už může začít i sněžit :-).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Peťa
David a Peťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama