Hydroizolace a založení stavby

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
6. 9. 2014
1 komentář
Hydroizolace a založení stavby
Příspěvek stavebníka
Po vylití desky jsme celý nedočkavý čekali alespoň těch 10 dní, než jsme se pustili do hydroizolace a samotného zdění. Přece jen jsme chtěli dát desce taky nějaký ten čas... Prvně tedy byla na řadě hydroizolace.

Deska se nejdříve musela napenetrovat. Takže jsme si vzali váleček s násadou a k večeru po práci desku v místech, kde budou zdi napenetrovali, během chvilky jsme měli hotovo. Jelikož penetraci stačí na schnutí ani ne půl dne, tak hned druhý den ráno jsme se pustili do lepení ipy. Jelikož máme střední radonový index, museli jsme použít hydroizolaci s hliníkovou folií. Hydroizolaci jsme měli nakoupenou již od zimy, protože za prvé byla za suprovou cenu a za druhé stavební povolení jsme čekali v březnu, nevadí. Každou roli ipy jsme rozdělili na půl, takže pásy jsou 50cm široké. Při napojování rohů jsme nechávali vždy přesah alespoň 10cm, aby se pásy pořádně spekly dohromady. 

Ještě před hydroizolací nám dorazila zakládací malta a 1000ks broušených cihel Hart 30 z Německa, které byly určeny pro všechny vnitřní nosné zdi. Na venkovní nosné zdi jsme použili Porotherm 30Profi, které dorazili po založení 1. řady. Na založení 1.ř. jsme měli nakoupené Porothermy také od zimy. To, že jsou to jiní výrobci vlastně tím pádem vůbec nevadí, protože vnitřní nosné zdi se stejně provazují s venkovními. Ale ještě jako bonus do sebe zámky těchto dvou výrobců pasují. Navíc Harty oproti Porothermu jsou krásně rovný, v tomhle nás docela Porotherm zklamal. Naštěstí v celém závozu Porothermů byly jen dvě palety křivých cihel jako prase. Jedinou výhodu, kterou mají je, že mají větší zámky, proto šli na obvodové zdivo. 

Víkend 18.-19.7. jsme se konečně mohli pustit do založení první řady cihel. Ze stavebnin nám k zakoupeným cihlám Hart zadarmo půjčili zakládací soupravu. Založení nám trvalo den a půl, ale zakládali jsme všechny zdi + tam máme dvě šikminy v chodbě. Jediná příčka, která nám chybí je mezi koupelnou a kotelnou, která se bude dělat, až bude barák pod střechou.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Zakládací malta 30ks
1 500 Kč
Porotherm Profi 30, půlky, doprava
50 000 Kč
Hart 30,17.5, doprava
27 000 Kč
4x Protiradonová ipa
2 500 Kč
Penetral 9kg
420 Kč
Celkem81 420 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací