Jak se vyrábí střešní taška

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
13. 8. 2014
0 komentářů
Jak se vyrábí střešní taška
Příspěvek stavebníka
Pavel Tesárek navštívil speciálně pro vás výrobní závod společnosti TONDACH ČR, aby na vlastní oči zjistil vše o novince v oblasti pálených střešních tašek - nové moderní ploché tašce s názvem Figaro 11. Kromě vyjednání exkluzivní slevy, o které se dočtete na konci článku, pro vás zjistil také spoustu užitečných informací o této pálené střešní tašce vyráběné českýma rukama z české suroviny. A to nejen o jejím jedinečném designu vynikajícím čistými liniemi, povrchových úpravách a barevných odstínech, ale také o samotném procesu výroby.

Jednoduchý design, čisté linie a čtyři barevné odstíny Jednou ze zajímavostí je, že se tato moderní plochá pálená střešní taška vyráběla dosud pouze v Rakousku, ale pro její velkou oblíbenost TONDACH rozšířil její výrobu také do Česka, konkrétně tedy do Hranic na Moravě. Nová taška Figaro 11 nejen svým designem, ale samozřejmě také funkčností plně odpovídá dnešnímu trendu v oblasti střech - charakteristický je jednoduchý design a čisté linie. Momentálně je k dostání ve čtyřech barevných odstínech, a to buď v režné variantě, nebo v povrchové úpravě engoba. Engobování je přitom proces, kdy je na tašku ještě před výpalem nanesena speciální směs křemičitých látek a teprve potom projde výpalem v teplotě více než 1000°C. Střešní taška Figaro 11 tak může získat buď červenou, hnědou nebo elegantní černou barvu.

Posuvná velkoplošná taška vytváří hladkou strukturu Moderní tvar a barevné provedení však nejsou jedinými charakteristikami tohoto typu střešní tašky. Figaro 11 je díky svému tvaru a velikosti také velmi hospodárnou volbou střešní krytiny. Je velkoplošná a posuvná, při pokládce vytváří rovnou a hladkou strukturu, která střechu jednoznačně odliší od těch s ostatními typy tašek. Model Figaro 11 je opatřen drážkami ve vertikálním i horizontálním směru, které zajišťují bezpečnou ochranu podstřeší, a to i v náročných klimatických podmínkách.

Figaro 11: Hospodárnost a záruka 33 let Díky těmto vlastnostem tašky je možné jednoduché, kvalitní a bezpečné pokrytí střechy s posunem až o 45 mm. Spotřeba tašek na metr čtverečný je přitom pouhých 10,9 kusů. Odtud tedy také pramení číslo 11 v názvu tašky. Velkou výhodou je, že výrobce dodává ke střešní tašce Figaro 11, stejně jako k ostatním typům, ucelený systém doplňků pro vytvoření kompletní střechy. Záruka 33 let s názvem Tondach All Inclusive také leccos napovídá o dlouhověkosti této pálené střešní tašky.   A jaké výhody má fakt, že se nyní tato moderní plochá pálená střešní taška vyrábí v České republice? Odpověď je jednoduchá - kromě lepší dostupnosti je samozřejmě velmi znatelně snižuje také cena výrobku.

Reklama

Exkluzivní sleva 25% pro čtenáře Svépomocí.cz Uvažujete nad nákupem pálené střešní krytiny? Pavlovi Tesárkovi se pro vás, čtenáře Svépomocí.cz, podařilo u firmy TONDACH zajistit jedinečnou SLEVU 25%. Slevu můžete uplatnit na základní pálené tašky TONDACH ČR dle standardní nabídky v provedení engoba a glazura, a to v množství do 200 m2. K tomu, abyste ji mohli získat, stačí vyplnit pouze jednoduchý registrační formulář, na základě kterého získáte unikátní kód pro uplatnění vaší slevy.

Minimální sklon střechy
Bezpečný sklon30°
S těsným podstřeším24°
S vodotěsným podstřeším20°
Reklama

Přílohy

Figaro 11
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku