Výroba armokošů do věnce, penetrace a hydroizolace

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
3. 6. 2014
3 komentáře
Výroba armokošů do věnce, penetrace a hydroizolace
Příspěvek stavebníka
Sotva jsme dokončili základovou desku, přítel opět dostal v práci nucenou dovolenou a rovnou tři týdny, které si schovával na zdění. A abychom zbytečně během těch tří týdnů, co nám zrála a vysychala deska, neseděli doma, pustili jsme se alespoň do výroby armokošů na věnec. Kdyby byly penízky, mohlo se pokračovat plotem, terasou…

Podle výkresu, kde si přítel rozplánoval jednotlivé díly rovných a rohových armokošů, bylo zapotřebí vyrobit cca 50m těchto košů. Dle projektu se koupil materiál. Použili jsme ocel R12 a na třmínky R6. Třmínky jsme si vyrobili sami za pomocí ohýbačky, kterou si přítel speciálně na toto vyrobil. Třmínky se potom svářečkou na dvou místech přivařily k čtyřem drátům z oceli R12 a na dalších dvou místech se přidrátkovaly. Jednotlivé díly potom ve věnci přidrátkujeme k sobě a vypodložíme kameny.

Původně jsme chtěli použít plastová distanční kolečka (dle vzoru od Majkííího :-) ), ale ty jsme nesehnali v malém množství. Zhruba po více než dvou týdnech zrání desky jsme se pustili do penetrování desky.

Nátěr jsme udělali rovnou 2x (prozatím jen po obvodu desky), aby sloužil i jako hydroizolace. Hydroizolaci jsme si nechali doporučit. Radon máme nízký. Použili jsme lepenku vyšší kvality přizpůsobující se mrazům – VEDASPRINT. Výborně se s ní pracuje, je hodně pružná. Tuto lepenku použijeme i kolem základové desky a pod příčky. (Zbytek se asi udělá nějakou obyčejnou lepenkou). Lepenku jsme navařovali poprvé v životě a podle toho to taky tak vypadalo :-).

Reklama

Uřízli jsme si požadovanou šířku lepenky a poté postupně rozmotávali a navařovali k desce, bohužel lepenka nám pořád uhýbala do kraje. Když jsme ji asi už 3x uřízli a zase znovu začali navařovat a stejně pořád uhýbala, tak už se přítel naštval, a zvolili jsme jiný systém pokládky :-). Lepenku jsme roztáhli na požadované místo, jeden konec poté překryli přes druhý a začali navařovat lepenku od prostředku ke kraji a potom dodělali druhý konec. Takto nám to šlo už výborně a za chvíli bylo hotovo.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací