Střecha a terasa

Autor: Radka a Michal (8 příspěvků)
8. 1. 2014
4 komentáře
Střecha a terasa
Příspěvek stavebníka
Zdravíme Vás, začínáme v novém roce 2014 a všem Vám přejeme vše nejlepší a hodně budovatelského štěstí. V roce 2013 jsme tak zuřivě pokračovali ve stavění, že nezbýval čas na psaní článků. Opožděně přidáváme fotky střechy, kterou jsme realizovali v létě 2013.

Nechali jsme si nařezat krov a sehnali partu tesařů a pokladačů, kteří jsou bezkonkurenční a svou práci dělají velice kvalitně a za dobrou cenu. Partu nám doporučil kamarád. Pracovali rychle a kvalitně, nemuseli jsme se o ně vůbec starat a za pár dní byla práce hotová - včetně zabudování světlovodu do střechy a střešního okna. Pokud by někdo měl zájem o kontakt na parťákapana Jiřího Chvojku je zde 776 689 082, jsou opravdu moc šikovní.

Střecha je stanová se klonem do 25° , jako krytinu jsme použili pálenou keramickou tašku Tondach Samba 11 v provedení Glazura Amadeus červená. Podbití jsme nechali přiznané  (což je bez palubek, které zakrývají kmenové trámy), jednak je to levnější a jednak se nám to i více líbí. Z fotek je patrné, že pro střechu nemáme věnec ani podzednice. Trámy jsme mohli díky skeletu upevnit závitovými tyčemi přímo do samonosného rámu skeletu a tím tak ušetřit na věnci a na podzednici.

Po dokončení střechy jsme začali realizovat pojistnou hydroizolaci na terasu cca 63m2, kterou jsme si realizovali skutečně svépomocí:o) Ostatní práce jsme ale už nechali na odborné firmě. Na trhu je sice spousta firem, ale kvalita u rovné střechy je rozhodující. Poptávkové řízení však nebylo vůbec jednoduché, neustále jsme naráželi na nezájem o realizaci ploché pochozí terasy pro takto malou plochu. Na trhu je bohužel velice málo firem, které mají zájem i o práce menšího rozsahu. Je to paradox, když na všech stranách slyšíte, že nemají firmy ve stavebnictví, co jíst. Asi to tak úplně není pravda, když si mohou vybírat...

Reklama

Nakonec jsme se rozhodli, a také velice dobře udělali, pro firmu FASA mix-ibd, s.r.o. (www.fasa.cz). Svou práci udělali dobře, rychle a hlavně kvalitně včetně patřičných zkoušek. Komunikace byla bezproblémová a profesionální. Cena byla z naší strany také akceptovatelná. Následná skladba terasy byla: separační folie, spádové klíny EPS, XPS, hydroizolační PVC fólie Rhenofol, reliéfní plošná dlažba od firmy Beton Brož usazená na terčích.

A nastal čas pro montáž oken a provedení vnitřních prací, ale o tom už v dalším článku „Okna a vnitřní práce“..:o)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Radka a Michal
Radka a Michal (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama