Zima 2012-13 aneb Nekonečné zdění příček

Autor: Fanda a Verča (9 příspěvků)
13. 12. 2013
0 komentářů
Zima 2012-13 aneb Nekonečné zdění příček
Příspěvek stavebníka
Po téměř roční pauze a s velkou omluvou se opět pouštím do mapování naší náročné poutě za vysněným domečkem. V zimě 2012-13 jsme v "teplejších" dnech zvládli udělat příčky a zateplit střechu.

Zdili jsme z Ytongu na lepidlo, příčky v přízemí jsme vyzdili z Ytongu 10cm, nahoru jsme pak nakoupili 12,5 cm. Jednak proto, aby byly ložnice o něco více odhlučněné jedna od druhé. A také proto, že s užšími Ytongy se dost špatně zdilo a zeď se mnohem hůř rovnala.

Škvíry, které zbyly u stropu, jsme zapěnili. Překlady nad dveře jsem do přízemí koupili originály, ale když jsme viděli, kolik stojí, při zdění v horním patře jsme si raději předem slepili napodél k sobě dva Ytongy a uvnitř je vyztužili dráty, což svůj  účel splnilo a navíc jsme zase něco ušetřili.

Práce šly celkem pomalu, protože přeci jen v zimě to každému jde od ruky trochu pomaleji. A hlavně, každý den jsem se těšili na večer v posteli s teplým čajem, takže jsme s pracemi končili dříve než obvykle.

Reklama

Okna jsme zabednili polystyrenem a topili si kamny a přímotopem - nejen kvůli zdění, ale hlavně kvůli sobě. I tak ale byla pořádná zima. Všichni jsme to odnesli rýmou na několik etap, ale zase jsme měli radost, že se stavbou hýbeme i přes zimu, což jsme původně ani neplánovali.

Když se zateplila střecha, dalo se uvnitř jakž takž fungovat a práce byla zase o něco příjemnější.

Během zimy jsme také usadili a zavezli  kontrolní šachty na vodu a kanalizaci, aby si stačily trochu sednout.

Reklama

A ještě jedna důležité věc – i naše fenka Bea dostala svůj vlastní domeček s vytápěním, aby jí to nebylo líto. :) Z postupu prací přes zimu jsme tedy byli spokojeni do jednoho. :)

Rozpočet jsem se snažila dát dohromady co nejlépe, ale postupně nám položky v seznamu začaly narůstat, takže jsem byla nucená je sdružovat do kolonek jako "ostatní" a "nářadí", které plánuji přidat až nakonec, protože neustále narůstají. Tak snad jsem na nic zásadního nezapomněla.

Náklady

Název položkyCena
bagrování
2 000 Kč
kontrolní nádrž - voda + kanal.
10 000 Kč
dřevotříska -vikýře
1 000 Kč
vata Isover
9 400 Kč
hořák + plyn. bomby
3 000 Kč
izolace - dodělávky (hydro + radon)
7 700 Kč
brigádníci
2 000 Kč
Ytong 10 + 12,5 cm
11 000 Kč
Celkem46 100 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Fanda a Verča
Fanda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací