Věnce a dřevěný strop

Autor: Michal a Markéta (11 příspěvků)
27. 8. 2013
9 komentářů
Věnce a dřevěný strop
Příspěvek stavebníka
Po dozdění obvodového a nosného zdiva přišel na řadu věnec a strop přízemí, chcete-li tak podlaha 1.NP.

Nejprve se musela nachystat armatura do věnce dle navržení projektantem. Vytvořil jsem si ohýbačku na třmínky po domácku, ve fotogalerii je i postup ohýbání, naohýbal a pustil jsem se do svařování armakošů, někdo volí svazování drátkem, ale měl jsem k dispozici svářečku, tak jsem svařoval. Nejdřív tedy celé 6-ti metrové díly, poté jsem jen doměřoval rohové díly a následně jsem vše svázal drátkem. Mimo armaturu jsme ještě museli vyhodit nahoru vazník 25x28cm, který nahradil posunutou nosnou příčku, parchant vážil 300 kg a v šesti lidech jsme měli co dělat.

Následovalo zkompletování dřevěného bednění tzv. šaluňk a vzájemné provázání.

Po zabetonování pomocí pumpomixu (beton B20) jsme nechali beton zrát a odskočili si na hoblování stropních trámů. Po sundání šalunku mi dovezli trámy, povolal jsem jeřáb a nastal zřejmě první problémek. Pán přijel se starou V3S jeřábem, tak  trámy nahodil jen nad garáž a zbytek jsme přenášeli po 30-ti centimetrovém věnci :-). Trámy jsme roznosili na místa, rozměřili rozteče a zadeskovali.

Reklama

Konečně byla hotová pevná podlaha a znova nám přijel jeřáb aby naházel na strop cihly pro nadezdívku a následné štíty. Po dodělání 4 šárů nadezdívky se dělal věnec č.2. Uvažoval jsem, že ho udělám jen pro pozednice a protáhnu metr či dva za roh, nakonec jsem objel celý barák, aspoň mám jistotu, že se mi to nerozjede. Postup byl stejný jako u věnce prvního s přidáním závitových tyčí pro pozednice. nakoupil jsem tedy 18mm závitovky a zvláštním způsobem jsem posadil na cihly (matice je přivařena k ocelovému plátu, do ni našroubována tyč a přivařena k matici, to je položeno na cihlu a je v perfektní rovině) Opět se zalilo betonem B20 z pumpy.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal a Markéta
Michal a Markéta (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací