Obvodové zdivo a věnec

Autor: Jožka a Verča (18 příspěvků)
30. 3. 2013
10 komentářů
Obvodové zdivo a věnec
Příspěvek stavebníka
Zvolil jsem Ytong PDK 300mm a potom 150mm EPS. Hydroizolaci jsme dali IPU V60s40, nemáme žádný radon, tak nebylo potřeba dávat extrémně předraženou lepenku.

Zakládání šlo velmi dobře podle laviček a vodováh. Nejdřív jsem založil rohy a pak zbytek. Šlo to pěkně. Zakládal jsem na Unimalt a Maltop.

Měl jsem u sebe 2 přidavače a o srandu bylo postaráno.

Samotné zdění už zbývalo z převážné časti na mě a mojí ženě. A šlo to rychle, kdyby nepršelo půlku prázdnin, tak by to bylo rychlejší. Zdivo vozili z blízkých stavebnin jak jsem potřeboval. Většinou 2x do týdne 6 palet. Lepidlo zdarma a i lopatka 30cm.

Reklama

Okna jsem začínal na 4. řadě a v kuchyni až na 5-té. Ikdyž málem na 6-té. No jo, dva bloky jsem musel odloupávat :-D. Člověk se sem tam zapomene, když jede jak fretka. Krásný pocit, když je vidět, jak to jede. Dal jsem na radu kamaráda a bloky jsem neřezal do oken předem, ale až bylo vyzděno, tak jsem si hodil z obou stran pásovinu a okno jsem zařízl. Tím je otvor dokonale rovný.

Věnec už byl složitější. Spojil jsem ho i s překladama. Na poslední řadě jsem vystavil 50mm ytongy z venku i zevnitř a překlady jsem dělal z Úček od Qporu (jsou levnější než u ytongu). Ta Úcka jsem slepil na zemi a potom položil nad okna a dveře, které jsem předem podepřel. Pak jsem vkládal 4x12mm roxory a svazoval je.

Nad francouzké okno jsem dal celkem tuším 6 x12mm. Sichr je sichr. Roxory byly mezi sebou vyztuženy čtverečkama z kari sítě. Betonování jsem dělal ručně. Míchal jsem v míchačce beton sám celkem 3 dny a jako podavače jsem měl švagříka a ženu. 

Reklama

Náklady

Název položkyCena
latě jako vyztuhy prekladu
500 Kč
zapis do KU a geo plan
5 000 Kč
štěrk
1 000 Kč
cement 6q
1 300 Kč
Roxory
5 000 Kč
Hydroizolace, Ytong a Qpor
79 600 Kč
zakladaci malta
700 Kč
Celkem93 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jožka a Verča
Jožka a Verča (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací