Stropy, věnec a střecha

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
14. 2. 2013
10 komentářů
Stropy, věnec a střecha
Příspěvek stavebníka
Po dokončení  vyzdívání mohli konečně nastoupit tesaři, kteří byli domluvení někdy na červen. Bylo štěstí, že mohli nastoupit dřív.

Nakonec i sami říkali,  že ať jsem rád, že  to dopadlo takhle,  že na červen mají domluveno plno práce. Byl jsem i já rád, protože realita nastěhovat se ještě v roce 2012 byla zase blíž.

Tesaři nastoupili 30.4.2012 a hotovo měli 1.5. 2012. Dělali i záklop stropu, aby se dalo po půdě pohodlně chodit. Na nás teď záviselo dozdění cihel mezi trámy a vybetonování věnce. Můžu říct, že si nedovedu představit, jak bych to okolo trámů vyřezával třeba z Porothermu.

Museli jsme máknout, aby byl věnec hotový co nejdříve a aby mohl hezky zrát a tesaři mohly dojít na vazbu. Proto jsem jeden den nemohl spát a na stavbě už jsem byl v 6h ráno. Ještě jsem nebyl takhle vyřízenej a unavenej, jak jsme večer skončili, ale je pravda, že se zase udělalo plno práce.

Reklama

Počítal jsem, že nám věnec zabere tak den práce , jenže realita byla jiná.

Po dohodě s tesaři jsme museli betonovat  i vnitřní nosné příčky, protože na nich budou stát stojky nesoucí střechu. Beton jsme dopravovali nahoru přes kladku do kotouče a pak z kotouče do věnce.

Když bylo hotovo, mohli jsme se vrhnout na vyzdívání sloupů, které ponesou kraj střechy terasy a zastřešeného stání na auto.

Reklama

Dlouho jsem přemýšlel, jakým materiálem udělat ty pilíře a pak sem nakonec zvolil ztracené bednění a beton. Pochvalovali si to i tesaři, prý je to nejlepší způsob, jak udělat pevný nosný sloup.

Plán jsme měli splněný a mohli očekávat tesaře na dodělání střechy. Nastoupili 17.5 2012 a 24.5.2012 měli nachystáno, zafóliováno a zalaťováno.

Uvažovaly jsme i o pokládce střešní krytiny, ale z důvodu ceny jsme se rozhodli, že si to položíme sami a dořezání úžlabí a nároží si necháme udělat. 

Reklama

Dělali to klempíři, kteří nám montovali rýny a oplechování, byli 2 a byl jsem nadmíru spokojen. Střešní krytinu jsme naváželi bagrem, který jsem měl zapůjčený z firmy, kde pracuji.

Noo a 31.5.2012 byla střecha komplet hotová.

Náklady

Název položkyCena
ostatní a cena za práci
79 144 Kč
Střešní okno
11 498 Kč
Střešní taška
130 422 Kč
Klempířské práce + rýny
35 000 Kč
Stropy ,vazba, foliování a laťování
164 000 Kč
Celkem420 064 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací