Strop

Autor: Miloš a Monča (4 příspěvky)
Kategorie: Strop
15. 1. 2013
13 komentářů
Strop
Příspěvek stavebníka
Tak nám dozrál věnec a byl čas pro dodávku stropních panelů. Dlouho jsme se rozhodovali, zda osadit navrhovaný strop od Heluzu, nebo využít  SPIROLL panely.

Nakonec jsme se rozhodli pro stropní panely, protože jsem usoudili, že pokládka stropu a následné betonování, včetně spodního bednění je pracnějš, ale také časově náročnější. Finančně to možná vyjde na stejno. Tak jsme poptali firmy v okolí, které se zabývají výrobou panelů. Nakonec jsme se rozhodli pro firmu Conders, která dodává panely od Dywidag.

Jednání s dodavatelem bylo fantastické. Od první schůzky, kdy si zaměřili hrubou stavbu a zkontrolovali rovnost věnce, jsme byli s naším výběrem spokojení. Profesionální jednání a spousta zodpovězených otázek :-)

Takže zaměřili, nakreslili a odeslali výkres ke schválení. Po pár úpravách byla sepsána smlouva o dílo. Zaplatili jsme, s menší obavou, zálohu a čekali na telefon kdy budou panely vyrobeny. Během 2 týdnů bylo vyrobeno a tak jsme domluvili termín pokládky.

Reklama

Nastal den "D" :-)

Panely dovezly na 2 kamionech, chvilku na to dorazil jeřáb. Mohlo se začít. Během dopoledne, cca 3,5 hodiny bylo položeno, včetně osazené ocelové výměny pro výlez na půdu. 

Pár dní po pokládce se zabetonovaly spáry mezi panely, vyzdily se další 2 šáry pod další věnec pro krov....

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloš a Monča
Miloš a Monča (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací