Založení zdiva

Autor: Michal a Markéta (11 příspěvků)
2. 8. 2012
0 komentářů
Založení zdiva
Příspěvek stavebníka
4.4.2012 - Po dlouhé a studené zimě jsem byl netrpělivý a nechtěl jsem čekat než sleze sníh, tak jsem vzal lopatu a začal z desky sníh postupně odhazovat, to mi trvalo asi týden.

Poté jsem kontaktoval paní z firmy, která nám dodává materiál na stavbu, ta kontaktovala výrobce a zajistila pána na založení. Po mé telefonické domluvě jsem se domluvil na založení zdiva dne 4.4.2012.

Týden před tímto datumem neustále počasáři hlásili 4 stupně nad nulo a sněžení s deštěm, ale stejně to bylo úplně jinak. Bylo dvacet stupňů a dělali jsme jen v tričkách. Pán přijel na čas přesně v 7:00, tak se manželka s tchánem pustili do míchání malty a já jsem pomáhal vyměřovat výšky, aby jsme věděli, kde začít a hlavně v jaké výšce. Největší výškový rozdíl na desce byl 1,5 cm, což není taková hrůza.

Nejprve jsme si tedy nastavili zakládací pomůcky do přesné roviny, pak se naházela malta a zarovnávali jsme to stahovací latí. Takto jsme objeli domek kolem dokola a nachystali maltu i pro nosné vnitřní zdi.

Reklama

Po zavadnutí malty pod obvodovou zdí jsme začali sázet cihly jednu za druhou podle nataženého provázku a jen lehce přiklepli ,tak aby nebyl nikde schodek.

Před 14-tou hodinou bylo hotovo, zaplatil jsem pánovi 1500 Kč a ještě jsme ho pozvali na oběd.

Náklady

Název položkyCena
založení zdiva
1 500 Kč
Celkem1 500 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal a Markéta
Michal a Markéta (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama