Příprava na zdění a zdění

Autor: Viktor a Vendy (15 příspěvků)
14. 5. 2012
2 komentáře
Příprava na zdění a zdění
Příspěvek stavebníka
Po vylití desky jsme začali penetrovat pásy pod zdi. Použili jsme hydroizolaci proti radonu, protože jsme ve středním pásmu. Dobrá rada pro stavebníky, kteří uvažují o stavbě, je že jesliže máte v projektu plánovanou izolaci proti radonu ,již nepotřebujete radonový průzkum.

Objednaly jsme cihly Porfix P2 plus37.5cm. Cenově dostupné a dobré izolační vlastnosti. Akorát ta váha mohla být nižší. Třicet kilo na pátou řadu a výš je opravdu moc.

Uvažovali jsme o zdění na pěnu, ale ještě že jsme do toho nešli, protože se mi nechtělo rozdělávat další pytel, tak na pár cihel jsem to vyskoušel. Vážení, zafoukal vítr a pěna byla fuč. Druhý pokus, zafoukal vítr a pěna byla na manželce.

Cena cihel (odebráno ze stavebnin v Bořanovicích-nejlepší cena) dohromady i skládání 43palet 150.000.- Zdění a věnec trvalo dvanáct pracovních dnů.

Reklama

Překlady jsme dělali z u-profilu od porfixu. Ze strany do každé cihly navrtali díry a prostrčili roxory. Další roxory na příč a vylít betonem. A pro toho, kdo chce zdít z porobetonu, tak velká rada. Zajistěte si pilu u výrobce. Já to řezal vše ručně a málem jsem se po....   

Náklady

Název položkyCena
Cena cihel dohromady
150 000 Kč
Celkem150 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Viktor a Vendy
Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama