Stropní panely a věnec

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Kategorie: Strop
11. 4. 2012
3 komentáře
Stropní panely a věnec
Příspěvek stavebníka
Ve výběru stropu jsme měli jasno už v počátku, kdy se zhotovoval projekt. Rozhodnutí padlo na předpjaté stropní panely a časem jsme jen díky aaa poptávce vybrali firmu. Náš konkurs vyhrála fa. Tema Klášterec, byla nejblíže, měla rychlé a solidní jednání a cena byla taky uspokojivá.

Největší obava jen byla, zda se k nám vejde jeřáb a auto s návěsem. Nejdříve přijel jejich pracovník, vše zaměřil, vzal si projekt na strop a uklidnil nás, že se vejdou. Cca do 3 neděl měli vyrobeno a 28.4.2011  přijeli a položili strop, samozřejmě s naší pomocí, jak jsme se předem dohodli :-)

Jeden jejich maník obsluhoval jeřáb, druhý pokládal panely na domě a naši dva byli na návěsu a jeden taky na baráku. Po osmé ráno se začalo a v deset bylo hotovo. Cihla se pod pokládkou panelu ještě natřela řídkým lepidlem, aby se s tím dalo dle potřeby hýbat.

Šlo to dobře, bez problémů. Nakonec jsme si nechali nahoru hodit palety s cihlami, to nám hodně ulehčí práci. Ze stropu máme velkou radost, máme konečně někde stín a zmizí snad ty obr louže.

Reklama

Dále následoval věnec. Na garáži jsme dali věncovky, které jsme ale museli dokoupit. Čenda  pak sám svázal a místy svařil roxory. A v nejhorší horký den jsme si půjčili míchačku a ve dvou si tento věnec vybetonovali ... vlastně ve třech, s dvouleťákem za zády.

Na domě to bylo ale horší, tam jsme museli  udělat dřevěné bednění. Při použití věncovek by nezbylo moc místa na beton.  Dřevo jsme použili ze základovým pásů. První půlka domu vůbec nešla, bednění jsme stavěli ze země, jenže já neměla sílu to udržet a můj se s tím musel prát sám. U druhé půlky jsme zkusili jiný postup a to použití hřebíků :-) Ty jsme v určité výšce zatloukly do fošen a zavěsilo se to na cihlu, tím to hezky drželo. Pak jsme to jen svázali drátem. Bylo to pevný a daleko jednodušší. I když celkově to byla snad  nejhorší práce na stavbě, zatím :-)

Čenda potom ve věnci připravil armaturu, odpady do patra a otvory pro rozvod vody a topení. V polovině května 2011 jsme s pomocí synátora a našeho stálého kamaráda Bohouška věnec vybetonovali. Tři jsme lítali dole a Čenda nahoře sám. Jen nám ve finále nevyšel cement a po jeho sehnání pro změnu písek , no dařilo se :-)  ale i ten jsme naštěstí sehnali a vše se zdárně dokončilo. Bednění jsme sundali za tři dny a objednali rovnou člověka na založení patra.

Reklama

Nejsou zde uvedeny všechny ceny, protože plno věcí třeba zbylo z minula, nebo menší položky jsem nezapočítávala. Nakonec udělám celkový rozpočet hrubé stavby.

Náklady

Název položkyCena
Jeřábník
600 Kč
Písek
1 100 Kč
Cement na oba věnce 35ks + PVC roury
2 900 Kč
Roxory
7 000 Kč
Věncovky Heluz na garáž
2 600 Kč
Panely Spiroll
82 500 Kč
Celkem96 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama