Štíty, krovy, střešní krytina

Autor: Jura a Eva (18 příspěvků)
9. 4. 2012
0 komentářů
Štíty, krovy, střešní krytina
Příspěvek stavebníka
Po dokončení stropu, jsme se mohli začít soustředit na dokončení zdění a poptání tesařů na vyhotovení krovu.

Od 3.9. do 1.10.2012 jsme dokončovali zdění druhého patra (byla to dost drbačka, hlavně s řezáním cihel, pro dozdívání mezi trámy, ale měli jsme šikovné pomocníky :-) ). Již v létě jsme se začala poptávat po tesařích, kteří by nám udělali krovy.

Nakonec jsem se domluvila s partou kluků z Ratiboře ( i cena byla velice přijatelná- práce 33 000,- Kč + 67 000,- materiál). Kluci naběhli 30.9 a do týdne nebylo co řešit, 5.10 nám byla práce předána - musím je moc pochválit, opravdu svedli pěknou a kvalitní práci.Jako další etapa, která nás čekala, bylo natírání podbití. Museli jsme si vzít dovolenou a 13.až15.10 jsme natírali a natírali (děkuji všem pomocníkům natěračům-snad to budeme moct vrátit).

Vzhledem k časovému presu, jsme požádali tesaře aby nám pomohli podbíječku natlouct - měli vše za odpoledne udělané.

Reklama

Na laťování jsme se s pomocí kamarádů pustili 22.10 a pracovali na tom do 29.10 (o víkendech a ve volném času). V tomto období jsme začali být s manželem dost nervózní, zkracovali se dny a zima nám dávala dost najevo, že se blíži. Naštěstí nám vše přálo a 5.11 jsme se vrhli na pokládání střešní krytiny (MEDITERRAN).

Nedalo se sice pracovat tak dlouho jako v létě, ale nakonec jsme vše zvládli a 17.11.2011 byla střecha zakryta a mohlo začít sněžit. DĚKUJEME všem za jejich pomoc!!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jura a Eva
Jura a Eva (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací