Krovy a krytina

Autor: Tom a Míša (14 příspěvků)
12. 3. 2012
0 komentářů
Krovy a krytina
Příspěvek stavebníka
Začátkem října jsme se pustili do střechy. Poprvé se na stavbě objevili nějací řemeslníci - tesaři. Jednalo se o kamarády, takže i cena byla celkem příznivá. Za týden jsme byli hotoví s krovy a zaplachtováním a pak jsme se zase svépomocí dali do laťoví a pokrývání krytinou.

Laťoví šlo celkem rychle, jen kdybych ho dělal znovu, použil bych místo postupného odměřování hned ze začátku tzv. brnkačku (značkovací provázek) a přesnost by byla zase o trochu lepší. Takto jsme měli nepřesnost v horní řadě do 1cm. Máme ale posuvné tašky v drážce - Samba 11, takže i tak krytina sedne. Na víkend jsme si půjčili žebříkový výtah a ve 2 lidech jsme na střechu rozvrstvili 8 palet tašek. Následně nám klempíř osadil háky a okapové žlaby a už se pokrývalo. Co 3 řady jsem si brnkačkou označili polohu řady tašek, takže výsledná rovinnost byla perfektní.

Nejhorší na pokrývání byly dořezávky - valbová střecha není žádný med na finišování - každou tašku u nároží a úžlabí seříznout do úhlu, provrtat a přidrátkovat k nárožní lati, posléze natáhnout nárožní pás a osadit hřebenáči. Na vrtání do glazovaných tašek se po ztupení několika vidiáků oplatilo koupit vrták do skla, který vydržel až do konce.

Akorát se vše stihlo do prvního sněhu...

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tom a Míša
Tom a Míša (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama