Trámy na vazbu - opracování a položení

Autor: Jaroslav, Renata a Valinka (13 příspěvků)
21. 2. 2012
0 komentářů
Trámy na vazbu - opracování a položení
Příspěvek stavebníka
Když jsem v lednu platil zálohu 25.000 objednával dřevo na pile, říkali že dřevo bude koncem Dubna hotové. Jelikož mě práce nešli jak sem si myslel, zajel jsem na pilu aby jsem je poprosil zda si tam nemohu nechat dřevo o 3 měsíce déle. Vyděsila mě věta šéfa (jaké dřevo kdo vy jste?)

Po chvilce si vzpoměl a začal vyprávět jak měl měsíc nefunkční katr. V tu chvíli jsem změnil svou připravenou řeč a začal jsem (nutně potřebuji dřevo!!). Nakonec vše dobře dopadlo a dřevo bylo 15.6.2011 až na chybějících 5 trámů které byly ale dodány během týdne (navíc doprava ještě že mám ochotného švagra s velkou károu děkuji Mílo :).

Dřevo na krov 10,16 kubíku cena za kubík 5.400,- nejakych 57.000,- i s dopravou.

V den kdy jsem měl naplánováno že přivezeme dřevo se mi stal úraz. Spadl jsem ze schodů a zlomil se mě článek v palci a strhnul se nehet (bolest jako kráva).

Reklama

Ale co nyní dřevo u baráku a ani nemám překlady. Navíc se mě tam ztratilo pár trámů starých, 2 nové kozy a půl palety tvárnic. Tak jsem se rozhodl tam každou noc spát v autě až do 16.9.2011 ano 3 měsíce v autě MASAKR hrůza. Hlavně v září když bylo těch 5° v noci.

Jeden moooc šikovný Mistr tesař, připravil na hrubo krovy jako čepy, dlaby a spoje (spolu s mou maličkostí).

Dále jsem pracoval sám: 1: konce jsem nejdříve ohobloval el. hoblíkem 2: vše jsem přebrousil el. bruskou 3: na flexu jsem nasadil brusný kotouč a zahladil jsem místo kam jsem se s el. hoblem nedostal (oblouček) 4: el. frézou jsem vyfrézoval ozdoby 5: část trámu která přijde ven jsem 2x natíral xyladekorem HP  odstín Dub, po třetí natřu až po fasádě - 1800,- 6: vnitřní část trámu jsem natřel 1x lignofixem hnědým naředěným na exteriér (znáte jao zelený) - 3900,-

Reklama

Pozednice jsme přišroubovali do závytových tyčí a naházeli vše za asistence 4 kamarádů za jeden den nahoru.

Pak jsem si 20 dnů hrál s obezdíváním krovů.

Dále jsem nakoupil palubky 19mm nátěr xyladecor 2x a po přibytí nastřik lignofixem. Za pomoci táty jsme palubky za jeden den pobili. Krov se vším všudy - 85.000,-

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jaroslav, Renata a Valinka
Jaroslav, Renata a Valinka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama