Zdění štítů, věnec a střecha

Autor: Gottíci (7 příspěvků)
8. 1. 2012
0 komentářů
Zdění štítů, věnec a střecha
Příspěvek stavebníka
Po čtrnácti denní odmlce jsme se pustily do zdění štítů. Založili jsme první řadu cihel a vyzdili pouze dva řádky cihel, pak už jsme se pustili do věnce. Věnec máme z roxorů 12 a třmínky z 6. Po vylití věnce přišly na řadu štíty.

Na ty manžel do smrti nezapomene, protože cihly ručně seřezával...

Po vyzdění štítů přijel tesař a zaměřil si střechu. Objednali jsme vazbu a krytinu, vazbu jsme objednávali na místní pile a krytinu ve stavebninách Pro-Doma v Jičíně. Po objednání vazby jsme ji dovezli k tesaři a manžel s tesařem a strýcem tam vazbu vyřezali a naimpregnovali. Další víkend (5. listopadu 2011) se vazba dovezla na barák a začla stavět.

Na vazbu jsme měli dohromady 8 lidí. Začali jsme v 8 hodin ráno a ve 3 hodiny odpoledne bylo hotovo. Počasí nám moc přálo. V týdnu jsme přivezli latě a naimpregnovali se. Manžel dozdil štíty podle krovů a dozdil mezi krovy. V sobotu jsme nabili palubky a natáhli folii a nalaťovali. V neděli jsme položili krytinu. Krytinu jsme použili Besk Lesk barvy višňová. Tašky jsme na střechu nosili ručně, však nás taky bylo jak psů...

Reklama

Za dřevo i s palubkama jsme dali 67.000 Kč, krytina i s folii a všemi doplňky přišla na 57.000 Kč. Celkem i s prací tesaře jsme zaplatili 150.000 Kč. Výměra střechy je 168 m2.

Náklady

Název položkyCena
krytina i s folii a všemi doplňky
57 000 Kč
dřevo i s palubkama
67 000 Kč
Celkem124 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Gottíci
Gottíci (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací