Komín

Autor: Pája a Kačka (20 příspěvků)
Kategorie: Komín
28. 11. 2011
5 komentářů
Komín
Příspěvek stavebníka
Listopad 2011. Tento článek sem dáváme proto, aby jste si z nás nebrali příklad, ale ponaučení. Komín jsme chtěli podle projektu dvouprůchodový značky Schiedel ABSOLUT.

Sám o sobě je komín dost drahý, ale na druhou stranu je to jeden z nejlepších komínů na trhu. Velkou chybou co jsme udělali je, že jsme si komín nechali vyzdít od firmy za nehorázné peníze (vyzdívka 1 m za 2900,- bez DPH!!!!!). Bylo nám řečeno, že pokud si to vyzdíme sami, nedají nám na to záruku a pokud se něco stane, tak na naší hlavu. Navíc i přesto, že komín byl tak drahý, neobsahoval nadstřešní komínový plášť, jehož udělání stálo další peníze. Takže pokud se jedná o komín, na ten jsme “doplatili“ a to doslova. Co se ale týče materiálu, je vidět, že se jedná o opravdu kvalitní komín. Doufáme, že nám to vysokou cenou alespoň vrátí na teple.

Jak bylo výše řečeno, komín máme dvouprůchodový, jeden průchod na plynový kotel, druhý na krbová kamna. Nejdříve byl vyzděn do úrovně věnce, po namontování vazníku byl dozděn, opláštěn a oplechován. 

Náklady

Název položkyCena
Dodávka a montáž nadstřešního opláštění komína
4 623 Kč
Vyzdívka komína 6,33 m
18 357 Kč
Komín Schiedel dvouprůchodový 14/18 ABSOLUT
60 386 Kč
Celkem83 366 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pája a Kačka
Pája a Kačka (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací