Krov a pobití deskami

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
12. 10. 2011
4 komentáře
Krov a pobití deskami
Příspěvek stavebníka
Celá akce krovu začala dovozem dřeva ze Slovenska. Dřevo bylo z vlastního lesa, ale museli jsme si zaplatit jenom nařezání a dopravu. Nařezání nám udělal jeden zručný človíček přímo na Slovensku a dopravu jsme si zajistili od jedné nejmenované spediční společnosti. Na co jsme ale moc nemysleli, byla nakládka a vykládka materiálu.

Nakonec jsme tam jeli 4 chlapi to naložit – trvalo to 6 hodin bez přestávky a vykládku v Ostravě jsme už dělali v 11 lidech a samotná vykládka trvala 3 hodiny. Opravdu zatím nejnáročnější akce co se týče manuální práce. Dřevo jsme potom přeskládali, proložili, roztřídili a natírali. Doprava proběhla v červnu, natírání v srpnu a září.

Na sestavení krovu a následné pobytí deskami nám přišli pomoc kamarádi, kteří to za hubičku, pivečko a obídek „zbouchali“ celkem za 6 dní. První den se nahodily pozednice na připravené závitové tyče, vaznice a stojky. Vše se srovnalo a připravili jsme si šablony a ještě ten samý den jsme hodili po páru krokví z každé strany. Druhý den (státní svátek) se nahodili všechny ostatní krokve a kleštiny na střechu, krokve se dali již na přesné místo, kleštiny zůstaly zatím na vaznicích. Třetí den se potom kleštiny přibily a kluci si potom začali „hrát“ s polovalbami, které jim dali pěkně zabrat. Po několika neúspěšných pokusech nakonec čtvrtý den polovalby dali dokupy, stihli zároveň i provrtat všechny kleštiny a dát tam závitovou tyč 20 mm. Všechny krokve se potom ještě na pozednicích a na vaznici u garáže přibily 300 hřebíky.

Po týdnu, kdy se připravovali desky a řezali z fošen latě a kontralatě došlo o víkendu i na pobíjení deskami a natahování fólie. Na střeše byli 4 kluci. Já, brácha a jeden kamarád jsme dole připravovali a nosili a podávali desky a latě. Jelo se v sobotu od 7 do 19 a v neděli od 9 do 13 a bylo to. Během víkendu nás přepadl párkrát déšť a jednou kroupy, ale nic co by nás zastavilo. Rozpočet připojím až po položení střešní krytiny, ke kterému by mělo dojít příští týden.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama