Stavba komínu (1.část)

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
Kategorie: Komín
21. 8. 2011
0 komentářů
Stavba komínu (1.část)
Příspěvek stavebníka
Vyzdění komínu stavebnicového typu nebylo vůbec těžké a zabralo nám cca 4 hodiny ve složení 3 lidí (já, manželka a moje mamka). Vyzdili jsme ho asi metr nad podlahu druhého patra. Týden předem jsme si připravili betonovou patku, kterou jsme ukončili 19 cm nad úrovní deky (kvůli čisté podlaze).

Na tuto patku jsme 2 dny před samotným komínem nanesli slabou vrstvu betonové mazaniny, na kterou jsme položili stavebnicovou komínovou patku a do ní usadili opět na betonovou (spíše cementovou) mazaninu ještě spodní díl šamotových vložek. Vše jsme dali do perfektní rovnosti pomocí vodováhy.

Za 2 dny jsme si začali připravovat materiál, čili jsme do keramických cihel vyřezali otvory na spodní čistící šamotový díl a na napojení sopouchu. Bohužel i zde se inženýři z Heluz firmy trošku sekli a hlavně šamotové vložky byly opravdu nakřivo. Ze začátku jsme se je pokoušeli různě točit, ale jakmile jsme přišli k napojení sopouchu (2 metry vysoko), tak se to celé ….. Šamotový díl napojení sopouchu byl opravdu hodně křivý.

Zdá se, jako by ještě nebyl ztvrdnutý a hned ho dali někam nastojáka, kde jim trochu ujel. No, naštěstí ta křivost nebude vidět, protože nám to vyšlo přesně v úrovni stropu, takže se to může pěkně zabetonovat. Nad stropem jsme tento náklon ještě trochu vyrovnali a vše pečlivě zamazali šamotovou moučkou. Jinak na tom komínu nic moc extra těžkého není, teda až na to, že v tom jejich návodu to jde jedna radost, ale ve skutečnosti mi není jasné, jak třeba vyřezali do té cihly kruhový otvor na ten sopouch, nám se to rozletělo na 4 kusy .

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací