Příprava a betonování stropu

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
Kategorie: Strop
14. 8. 2011
0 komentářů
Příprava a betonování stropu
Příspěvek stavebníka
Hned jakmile byly překlady dokončení jsme se pustili do rozkládání nosníků na předem určené místa přesně podle kladečského plánu. Kdo mohl tušit, že rozměry keramických vložek i nosníků moc s dokumentací k nim přiloženou nesouhlasíc :-). No nebudu tady popisovat všechny sprosté slova, které jsem si během této činnosti zopakoval, ale nakonec se s menšími úpravami podařilo strop složit. Ještě před pokládáním vložek jsme strop podstojkovali.

Armakoše jsme se rozhodli vázat sami. Důvody jsou jak finanční tak i to, že jsme si mohli třmínky navázat přesně na místa, kde jsme je potřebovali. Byla to práce úmorná a nekonečná, ale nakonec se tedy povedlo. Třmínky byly z roxorů 6mm ohnutých ve svěráku a hlavní roxory byly 10mm. Po obvodu jsme vyzdili věncovky. Nejdříve rohové, které se pomocí šlajfky daly do váhy (rozdíl byl 5mm v úhlopříčce), potom ostatní.

Okno na schodišti nemělo překlad, překladem tam byl přímo ten věnec, tak se švagr pustil do bednění jak těchto oken, tak i schodiště a průchodu na komín. V místech budoucích průchodů kanalizace z horního patra jsme dali na vložky polystyren, beton ho obtekl a posléze se polystyren vytáhne a vložka pod ním rozbije a průchod je hotový. Hned za věncovky se dal polystyren 30mm, armakoš a celé se to překrylo 8mm karisítem 15x15 oko. Vázalo se minimálně na oko a půl (někde to vyšlo i na 4 oka).

Beton byl objednaný, vše připravené, počasí přálo, ale ejhle, den předem volali z betonárky, že to nestihnou a musí to o 2 dny přesunout . No co dělat, v pondělí po práci jsme nafarali na stavbu, první domíchávač přijel v 17:30 a pumpa odjížděla v 19:00. Místo kalkulovaných 10 kubíků tam padlo něco kolem 14 (hlavně vlivem zatečení do žeber nosných příček), ale co, aspon se to lépe spojilo. Jelikož se teď už den jenom zkracuje, byla za chvilku tma a tak jsme to dodělávali za svitu 2 přenosných světel. Potom už se jenom deska polívala a polívala.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama