Zdění přízemí

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
12. 8. 2011
0 komentářů
Zdění přízemí
Příspěvek stavebníka
Po založení první řady nám nezbývalo již nic jiného než pustit se do samotného zdění obvodových a nosných příček. Nutno uznat, že to byla práce úmorná a než mi přijel pomoc švagr zedník, tak jsem zdil sám a to víte, sem tam mi to o ten milimetr uteklo – hold nejsem od fochu. Každopádně potom už jsem byl taková ta pomocná síla na stavbě – tohle podej, tamto namíchej, proč ještě nejsou cihly připravené apod.

První řadu jsem celou vysypali drceným polystyrenem kvůli přerušení tepelných ztrát přes základy. Na tuto činnost se mi moc nechtělo kupovat speciální přípravek od Heluzu, tak postačili 4 desky a pár hřebíků. Ihned po nasypání posledního polystyrenu se bedýnka rozpadla . Nechci tady nikoho pomlouvat, ale při zdění jsem se krásně přesvědčil o tom, že „přesné cihly“ od heluzu nejsou až tak přesné a utvrdil jsem se o tom i tento víkend, když jsem skládal vložky na strop. Cihly, vložky a nosníky byly různě vypouklé, nerovné a rozměrově nestejné. Bohužel i na toto se budoucí inventoři prosím připravte, že není všechno jak v reklamě uvádějí.

Jo a ještě jednu věc si rovnou při přijetí nabídky zkontrolujte – materiál. Nám zapoměli dodat celé cihly s kapsou na extruďák kolem oken. Polovičky máme ale ty jsme museli tím pádem použít jiným způsobem a kolem oken jsme nechali 30mm stavebního prostoru navíc, tam potom dáme extruďák po celé délce cihly. No a potom až jakmile jsem se Heluzu ozval s tím, že mi nějak nevyšla zakládací malta a lepidlo, bylo mi sděleno, že se stala chybička v „systému“ a dodali mi o 17 pytlů zakládací malty méně. Materiál měli poslat přímo z heluzu k nám stavbu a místo toho už ho máme 14 dní na místních stavebninách a nikdo se neuráčel nám o tom říct .

Vlivem mojí 2 týdenní návštěvy východní asie, vytíženosti švagra a mimořádně deštivého počasí posledních dní jsme zdili 1 NP více než 2 měsíce. Začali jsme být mírně nervozní, jestli vůbec stihneme dát stavbu pod střechu do zimy a proto jsme si najali partu zedníků, kteří během víkendu dodělali přízemí i s usazením překladů. Bohužel jen, co jsme je přestali kontrolovat, tak „zvlčili“ a přestali dodržovat minimální usazení překladů na cihlách. Museli si to přijet opravit. Vše zkontroloval stavební dozor a pustil nás do další fáze – stropu. Ale o tom až v dalším článku.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací