Stavba přízemí

Autor: Katka a Ali (10 příspěvků)
13. 5. 2011
6 komentářů
Stavba přízemí
Příspěvek stavebníka
Již máme postavené tři řady, ale betonem zaléváme jen první, aby se celé obvodové zdivo zpevnilo. Vzhledem k tomu, že nemáme k dispozici " stojky-lešení" přímo ke stavbě tohoto systému (kde se pak dá postavit celá výška stěny a vylévá se betonem najednou), stavíme vždy jen několik řad a postupně betonujeme.

9.8.2010 Po víkendovém odpočinku stavíme dál, některé dny stíháme udělat dvě řady, další den jednu + betonáž. Betonujeme stále ručně roznášením kbelíků, samořejmě to jde hůř, protože již stěny "vyrostly" a s kbelíky je potřeba lézt výš  :o) v páté řadě jsme již začali vynechávat otvory pro okna - takže opět drátování navíc - třmínky pod okna, kolem oken, dutinu mezi tvárnicemi uzavřít překladový dílem, kolem oken zasunout zátky.

Šesté řada je poslední, kdy betonujeme ručně.. další řady se už betonují z lešení čerpadlem :o)) beton se vždy hutní ponorným vibrátorem. Po několikrát nás ale také potrápil déšť.. nejen, že tím, že máme zapěněné tvárnice k desce, se nám tu drží voda - nakonec jsme vyřešili prostrčením úzké trubičky mezi deskou a tvárnicí (potom bude zapěněna, z venkovní strany přikryta perimetrem) a navíc voda se drží i v zámcích tvárnic, takže než začneme zasouvat nové tvárnice je potřeba ze zámků vodu vyfoukat pistolí :o))

Mezitím já penetruji desku na nosné vnitřní zdivo. Společně pak lepíme lepenkové pásy. Tato stěna bude z broušených cihel zn.Porotherm. Za devět dní jsme s manželem stihli postavit obvodové stěny do výšky 2,25m. 

21.8.2010  děláme překlady nad okna a dveře, opět samé dráty :o)) venkovní tvárnice se opět dává úzká (50mm)  kvůli venkovním žaluziím 29.8.2010  stavíme vnitřní cihelnou stěnu, první řada je založená na maltě, další řady lepíme na montážní pěnu.

Další zdění probíhá vesměs pouze o víkendech, takže to přibývá pomaleji. Koncem října ukončujeme přízemí železobetonovým věncem .. venkovní tvárnice se však budou bez přerušení skládat dál pouze vnitřní tvárnice se seřezává na potřebnou výšku. :o)

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Katka a Ali
Katka a Ali (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací