Hydroizolace a založení první řady

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
10. 5. 2011
0 komentářů
Hydroizolace a založení první řady
Příspěvek stavebníka
30.4.2011 týden po dokončení základové desky jsme se pustili do hydroizolace. Počasí trošku nepřálo, ale přesto se nám podařilo vysušovat desku plynovým hořákem, abychom pokládali izolaci na suchý podklad.

Vše se nejdříve natřelo penetračním nátěrem a následně se začala dávat IPA. Přesah jsme nechali 12 cm ven z desky a 15 cm dovnitř na pozdější napojení na hydroizolaci pod podlahou. K této fázi asi není co víc dodat, švagr zkušenosti s pokládkou měl, čili věděl jak co a proč pokládat. S izolací jsme skončili při svitu světla z hořáku asi v 21:30 a můžu říct, že jsme se celkem trefili i do nosných příček J

O týden později, čili 7.5.2011 jsme měli domluvené založení stavby od Heluzu. Pán přijel na čas, neváhal a hned nás začal zpovídat, jak bychom si to představovali. Domluvili jsme se nakonec na tom, že v sobotu naneseme zakládací maltu, necháme ji uschnout a v neděli potom pomocí flexibilního lepidla začneme lepit už sami cihly. Práce nám šla krásně od ruky a to i hlavně díky tomu, že jsme měli půjčenou míchačku, abychom maltu nemíchali vrtačkou někde v kýblu.

Nejdříve si zkontroloval výšky a potom rozhodl, od kterého místa se odpíchnout, abychom se posléze nedostali do problému. Heluz nám napočítal 38 pytlů zakládací malty na založení jak spodního patra, tak i horního, ale po skončení práce nám zbylo pouze nějakých 6 pytlů, takže buďto udělali inženýři z NDR někde chybu nebo počítali s tím, že budeme mít desku už při betonování na milimetr přesně. Jakmile byla malta na místě, navezli jsme nějaké ty cihly na desku, abychom se potom s tím nezdržovali a následujícího dne (ráno zase slabě pršelo – jak jinak) jsme tedy umíchali 2 pytle flexibilního lepidla a nalepili nejdříve všechny rohy a potom i 2 obvodové zdi.

Reklama

Dnes jsem ještě dodělal zbývající obvodové zdivo a připravil zářezy pro kotvy. Vysypávat drceným polystyrenem budeme pravděpodobně zítra a potom už nám nic nechybí ve zdění dalších řad.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama