Strop

Autor: David a Eva (12 příspěvků)
Kategorie: Strop
24. 4. 2011
6 komentářů
Strop
Příspěvek stavebníka
Tak spodní patro bylo hotové a připravené na pokládku stropu. Rozhodli jsme se pro strop od Heluzu. V projektu byl sice ytong, ale po zvážení cenových nabídek od místních stavebnin jsme dali přednost Heluzu, hlavně kvůli ceny.

31. 3. jsme měli vše připraveno, strop měl dorazit v pondělí 4.4. Bohužel se tak nestalo, ráno volali že stavebnin že se omlouvají, ale strop nedorazil od dodavatele takže pět lidí na stavbě tam dorazilo úplně zbytečně. No co se dá dělat, změna plánu. Strop dorazil ve středu, ale zase nebyli lidi, tak jsme ho aspoň složili. Nosníky jsme si nechali dát rovnou na strop, což bylo velké ulehčení, nemuseli se tam dávat ručně. Na sobotu 9. 4. jsme opět domluvili partyju a začlo se skládat, šlo to fakt rychle, dva nosili miako vložky, dva roznášeli po střeše a jeden to korigoval. Mamka, já, a ségra jsem drátkovali armaturu do věnce. Odpoledne bylo vše hotovo, uloženo, podstojkováno, aratury připraveny. Chtěli jsme ještě nalepit pětky ytongy kolem dokola a dát polystyrén, ale tak foukalo že by nám to ulítlo.

V pondělí 11. 4. se počasí umoudřilo a přestalo foukat, nalepili jsem ytongy, roztáhli kari síta a položili armatury. No a zašalovali jsem prostupy na komín a nějaké průchodky na vodu a odpad, ať pak nemusíme sekat. Beton jsme měli objednaný na čtvrtek 14. 4., bohužel tak pršelo že se to muselo zrušit. Nic nemůže jít tak jak si to člověk naplánuje. Tak zase se týden stálo.

20. 4. den D konečně nastal, beton byl objednaný na 10 hodinu, ale dorazil už v 8:30 což nás trochu rozhodilo. Začli jsem vylívat a první problém byl na světě, celá jedna strana věnce nám spadla. No ještě že ten beton nebyl řidší, že se nezačal nekontrolovatelně vylívat. vylili jsem ho na druhé straně, chlapi to zašalovali a pak se to tam zpátky nahrnulo. Jenže sluníčko celý den svítilo tak ten beton tuhnul před očima, takže celý strop není uhlazený tak jak jsme si představovali, ale to neva, to nemá na nic žáden vliv, stejně se budou ještě vylívat podlahy.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Beton a šwing
27 200 Kč
Stojky a desky
5 000 Kč
Polystyren
1 000 Kč
Kari síta a železo do věnce a ytong 5cm
23 500 Kč
Nosníky a miako vložky
50 400 Kč
Celkem107 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Eva
David a Eva (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama