Střešní krytina

Autor: Lenka a Martin (17 příspěvků)
22. 1. 2011
3 komentáře
Střešní krytina
Příspěvek stavebníka
Po velké inspiraci kterou jsme získali na těchto stránkách jsme se rozhodli, že si střechu pokryjeme sami, poněvaž patříme mezi lidi, kteří neradi platí odborníky a xtisícovek za pokrytí střechy se nám dávat nechtělo.

Nadoporučení od tesaře který nám dělal střechu, zvítězila taška která je posuvná a přitom se nám nějakým způsobem zalíbíla. Vyhrála taška od Tondachu a to Samba 11 černá glazura.

Po objednání krytiny ve stavebninách jsme si stáhli podrobné informace o tašce a to včetně laťování, které má tondach velice pěkně zpracované. Objednali jsme si na pile laťe, které Lenka za jeden večer natřela a následující den se mohlo začít pracovat. Rozpočítali jsem si laťování a po položení folie a kontralatí se začalo ihned s laťováním, které nám šlo velice hezky.

Po zalaťování nám trochu začalo přituhovat, ale s námi to naštěstí nic neudělalo a mráz a ani sníh nás nemohli zastavit při naší premiérové pokládce. Náš cíl byl jasný a za něm jsme šli hlava nehlava. Ztrátka a dobře jsme chtěli mít do konce roku dům pod střechou, který nám sice nevyšel, ale aspoň nás motivoval. Po pokladce na velkých stranách jsem se pokoušel udělat i valbu, ale na tu jsem doopravdy neměl, protože to dořezávání bylo nad moje síly.

Reklama

Poprosil jsem pána, který nám stavěl střechu, aby nám za moji pomoci střechu dodělal.Ten uř to sice dělat nechce, ale nakonec na moji nabídku přikývl. Celkem jsme valbu i s hřebenáči dělali 4 dny po kterých jsme si s Lenčou konečně oddechli a začali myslet sami na sebe a na trochu odpočinku. Ještě než pán odjel tak nám poopravil tašky které byly položeny trochu křivě. Když si vzpomenu na to, že jsme všechny tašky vytahali s Lenkou sami tak se mě dělá ještě teď dost špatně a doufám, že už střechu nikdy dělat nebudu.

Celkem jsme střechu dělali 2 měsíce a dneska jsme na sebe pyšní že jsem to zvládli sami a všem doporučuji si to vyzkoušet.

Celkem nás hrubá stavba bez příček stála od začátku cca 468 000 Kč.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Martin (17 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama