Příprava a zalití věnce

Příprava a zalití věnce
Příspěvek stavebníka
Když byly všechny keramické překlady na svém místě zbývalo už jen koupit a dodělat překlad na garáž, vyřešili jsme to zakoupením dvou železných U a jedním I o délce 5,6m a výšce 20cm.

S tím, že jsme U uložili na vnější strany a I mezi ně, které jsme vzájemně provařili k sobě a k betonové patce ze které jsme měli připraveny zabetonované roxory. Pak už nám nezbývalo, než se pustit do zdlouhavého a pracného tvoření věnce.

Začali jsme vyzdíváním věncovek, což nám docela šlo od ruky, na vnitřních nosných zdech jsme udělali šalunk z prken, pak jsme pomocí pěny přilepili po obvodu k věncovce polystyren o síle 8cm a požádali opět taťku, aby nám pomohl svařit roxory. Byla to zdlouhavá práce doprovázená dešťovými přeháňkami, já dělal rámečky a pantáta vařil jako ďas.

Zhruba po 3 dnech strávených vařením bylo hotovo.Ted bylo třeba se rozhodnout jestli věnec zalít z pumpy a ušetřit si tím práci = odbourat betonování ukrajinským stylem :-), ale riskovat tím, že při první dávce z pumpy vyskáčou věncovky na zem :-), nebo se kousnout a naházet to tam z lešení kbelíkem.

Reklama

Dopadlo to tak, že naběhla parta 3 ukrajinců (pantáta, kámoš z práce, manželky strejda) v garáži a obýváku jsme si udělali z prken bednění vložili do něj folii kam nám to mix pěkně vykydal.Byly jsme celkem sehraný za dopoledne jsme vybetonovali celý věnec zhruba 4,5 kubíku a ještě jsme zalili základ pro podpěrné sloupy na střechu do kterých padly 2 kubíky, byla u toho sranda, z pumpou by to bylo nůďo :-), moc děkujeme všem ukrajincům za pomoc :-)

Dva dny po vybetonování věnce jsem sundal prkna z nosných zdí a pomocí ztraceného bednění jsme s pantátou připravili sloupy pro vybetonování.Druhý den jsme je prolili betonem stejným způsobem jako věnec ve zhruba stejné sestavě :-)

Vše bylo připraveno pro montáž konstrukce střechy.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací