Zakládání a zdění prvních vrstev

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
24. 4. 2010
2 komentáře
Zakládání a zdění prvních vrstev
Příspěvek stavebníka
Konečně se zima umoudřila a předala žezlo jaru a to znamená, že se můžeme konečně pustit do stavby. Využili jsme výrazných slev na zdící materiál a rozhodli jsme se pro Pototherm 40 CB PROFI (broušené cihly).

Nejdříve jsme se postarali o izolaci. V místě kde bude obvodové zdivo, jsme základovou desku natřeli penetračním nátěrem. Na nátěr jsme nalepili ípu a můžeme se pustit do zdění. Zvolili jsme tedy celkem standartní  postup. 

Prodejce, u kterého jsme koupili zdící materiál nám vyšel vstříc a vše nám uskladnil. My tak můžeme navážet materiál ,  který právě  budeme  potřebovat. Proto jsme nejprve navezli  obvodové cihly (40 CB) a mohli se pustit do práce.

Firma Wienerberger (výrobce  porothermu) nabízí v ceně cihel založení první řady cihel zdarma. Toho jsme samozřejmě využili, protože naše deska nepatří mezi ty nejrovnější. Technik od Wienerbergu, pomocí zakládací soupravy a nivelačního přístroje založil jen zdící maltu. Nedoporučil nám zakládat na vrstvu malty, která byla v některých místech vysoká i 6cm. Proto jsme raději počkali do druhého dne, aby malta zatvrdla. Do malty jsme přidávali  cement, abychom zvětšili její pevnost.

Reklama

První řadu cihel jsme už další den zakládali sami na lepidlo.

Použili jsme špagát, hřebenovou stěrku a mrazuvzdorné lepidlo. Zdění jsem samozřejmě nechal na zedníkovi, kterému jde práce přece jen od ruky. Během pár dnů byly hotové čtyři šáry a my museli vyměřit místa, kde budou okna. Bez nich by to bylo v domě poněkud ponuré a tmavé.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama