Zdění

Autor: Míša a Honza (9 příspěvků)
15. 10. 2009
0 komentářů
Zdění
Příspěvek stavebníka
23.7.2009 nám přivezli první várku cihel. Hned 25.srpna navečír dorazil stavební dozor a založili jsme rohy. Po prvních nezdarech s napojováním obvodových stěn už to šlo překvapivě rychle. Jediné větší problémy byly s větrem, který nám hodně pohyboval s provázkem.

Největší chuťovka byla položení překladů. Ty překlady do délky 1.8m to by ještě šlo, ale ten v obyváku se docela cihelně povedl . Museli jsme udělat provizorní vrátek a pak už to šlo. V projektu jsme měli navrženu poslední řadu obvodových cihel 36,5/N.Ve stavebninách a poté i u výrobce nám sdělili, že z důvodu úsporných opatření je přestali od letošního roku vyrábět (v katalogu stále jsou). Ale byli hodní a vyrobili nám je údajně na zakázku (šarže na cihle 2008 ).

Je právě 6 hodin večer 10.10.2009 a my jsme se vrátili z pokládky miako vložek, ale o tom až v dodatečné kapitole. Mám fotky jen v mobilu, jelikož vrchní fotič je již v 9 měsíci a každou chvilku čekáme přírustek do rodiny.

Jak jsem po dokončení základové desky měl toho dost, tak tahle etapa mi to vynahradila. Opravdu to šlo až překvapivě rychle. Jen malá rada začínajícím stavitelům, kteří také budou čerpat z hypotéky. Jakmile se bude blížit metr obvodového zdiva, tak neváhejte a zajistěte si zaměření rozestavěné stavby. My jeli až na doraz, geodeti měli čas až později a katastru to taky docela dlouho trvá. Zaměřovali nám to, až když byly hotovy překlady. Banka potřebuje potvrzený geometrický plán a potvrzený návrh na vklad.

Reklama

Nám kvůli tomu stála stavba od 19.9. do 3.10. a to stále nemáme z banky peníze na účtu Nosníky jsme museli koupit z výplaty, ale už nebylo na vložky.

Tímto děkujeme naší babičce, která nám půjčila do doby, než nám banka peníze uvolní

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Honza
Míša a Honza (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací