Strop

Autor: David a Evik (15 příspěvků)
Kategorie: Strop
7. 8. 2010
4 komentáře
Strop
Příspěvek stavebníka
Další etapu, strop, máme taky úspěšně za sebou.Měl jsem 14 dní dovolenou a místo „moře“ jsem ji letos strávil v montérkách

Začalo to ukládáním stropních nosníků pomocí starého autojeřábu TATRA, no ale parádní pomocník i po letech v kopřivách.

Začali jsme uložením profilu HEA 240 na předem vybetonované patky ponížené o tloušťku „nohy“ profilu (12mm), aby byl strop v jedné rovině.  Pro toto řešení jsem se rozhodl na doporučení statika, nahradil jsem tím skrytý průvlak dle projektu. Dále jsme ukládali nosník po nosníku dle kladečského plánu. Následně jsme roznosili a umístili MIAKO vložky 19/50, 19/62,5 , 8/50 a 8/62,5.

Další část byla o železu. Mnoho a mnoho metrů betonářské oceli průměru 10, 12 a 14mm. Jako třmínky jme vzhledem k časovému presu a tak trochu i lenosti zvolili na čtverečky nastříhané  KARI sítě s oky 100x100. Šlo to skvěle a rychle.

Reklama

Druhý týden dovolené jsem věnoval obezdění z příčkovek (jako věncovek) šíře 75mm.

Tam, kde byly nosníky podélně jsem použil na bednění prkna a přitáhl je dráty právě k nosníkům.  Dále pak vložit výztuž pro betonové samonosné schodiště a obednit jej dokola . Nakonec došlo na bednění otvoru pro komín, který už sice mám, ale nestíhám ho vyzdít.

Na čtvrtek 5.8.2010 jsem objednal opět autojeřáb, známý mi půjčil bádii na 0,6 m3, zavolal jsem do betonárny pro B20, na pomoc mi přijeli 2 kolegové z práce a v 8h ráno se mohlo začít.

Reklama

Bylo to trochu o nervy, ale žiju

Jedna MIAKO 8/62,5 praskla a proteklo mnoho betonu dolu. Narychlo jsme okolí místa vyčistili a vsunuli náhradní vložku. Úplně ke konci mi povolila jedna věncovka a trochu se vyklonila ven. No ale to se zabrousí. Měl jsem vypočítaných 12m3 betonu. Odhad super a taky by to i vyšlo, ale kvůli té nehodě s MIAKO jsem musel ještě pro 1m3 poslat. Na ruční domíchání nebyl čas.

Poslední hrůzou bylo, že autojeřáb nenastartoval a mix čekal a čekal. Stojí 180 Kč za každých 15min.

Reklama

Takže hodinu se stálo, ale peníze utíkali nechutným tempem. Za mix, jeřáb a pomocníky to dělalo 1620,- Kč za každou hodinu, třeba i jen stání a cigárko. No ale co se dá dělat že, pořád mnohem lepší, než objednat pumpu

No výsledek hodnotím kladně.

Ten samý den pouhých 20m vedle studnaři vrtali a vodu našli!!!

Takže teď zase lítám kolem čerpadla atd. O vrtu bude příští článek.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Evik
David a Evik (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama