Zdění

Autor: Lukáš a Iva (3 příspěvky)
Kategorie: Hrubá stavba
9. 7. 2009
0 komentářů
Zdění
Příspěvek stavebníka
Po zaschnutí desky přišla na řadu lepenka (izolace) položila se všude kde budou stát zdi, musela se nahřát aby se připevnila k betonu. Když bylo vše hotové počkalo se do druhé dne a mohlo se začít zdít. Pod první řadu tvárnic se nanesla centimetrová vrstva malty na kterou se začali usazovat tvárnice. Při lepení dalších řad se používalo lepidlo, pár milimetrů stačilo aby se tvárnice přilepila k té předchozí. Jelikož jsme si vybrali patrový dům museli jsme udělat strop.

Celé zdění až ke stropu zabralo 14dní i s komínem který se pro zatím vyzdil jen něco málo nad budoucí strop. Nosníky jsme položili na nosné zdi a mezi ně pokládali tvárnice určené na strop. Po té se připevnili věncovky a zalil se věnec na garáži. Další den kdy lepidlo z věncovek bylo dostatečné zatuhlé se zalil strop. 5 dnů jsme nechali schnout beton a hned potom jsme přesunuli tvárnice nahoru. Začalo se znovu zdít.

Po vyzdění štítů jsme začali pokládat krov a jelikož máme arkýře trvalo nám dost dlouho než se vše vyřezalo, ohoblovalo, natřelo a posadilo na dům. Ze shora na trámy jsme přibyli palubky které jsme si dopředu natřeli kvůli pozdější špatné dostupnosti.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Iva (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací