Výstavba hrubé stavby-přízemí

Autor: Petr a Radka (5 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
27. 5. 2009
2 komentáře
Výstavba hrubé stavby-přízemí
Příspěvek stavebníka
Přízemí- v lednu 12.1. 2009 se ozvala stavební firma s tím, že pokud mám již postavenou základovou desku může začít provádět výstavbu domu. Já jsem jim řekl, že je vše připraveno a můžou tedy začít.

Od ledna jsem tedy začal na stavbu jezdit pouze tvz. „Na Kontrolu“. Firma navezla materiál na výstavbu a začalo se stavět. Nejdřív, ale musela následovat příprava staveniště. Všude bylo hodně sněhu. Takže nejdřív shrnout sníh a dále se ještě musela vymést deska a rozbít led, neboť do vany napršelo a následně to zmrzlo. Ale nebylo potřeba rozbíjet celou ledovou plotnu, pouze místa, kde se měli položit příčky.

Když se toto všechno provedlo, byl začátek února 2009. Pak se začalo stavět. Po obvodu se položila prkna a začali se stavět obvodové zdi domu. Pak se postavili vnitřní příčky a následně se začali pokládat vazníky ze dřeva a překlady pro přípravu výstavby prvního patra domu. Když bylo toto hotové byl konec února 2009.

Na začátku března 2009 začalo obkládání obvodových zdí deskami s OSB. Tyto se také použily ke zhotovení podlahy v prvním patře domu. Jinak obvodové zdi domu tvoří deska OSB, vnitřní část zdi tvoří polystyren tl. 200 mm, následuje parotěsná fólie a poté desky sádrokartonové. Vnitřní příčky budou zhotoveny pouze ze sádrokarotonových desek. Vnitřní prostor příček bude vyplněn protihlukovou vatou. Uvedené práce byly hotové do 6. března.

Reklama

Pak měla následovat výstavba obytného podkroví s vazbou, ale bohužel přišlo špatné počasí, hodně větru a hlavně déšť. Takže byla naordinována malá pauza. Budeme aspoň vybírat okna, dveře a střešní krytinu.

Uvedenou práci prováděla parta tří tesařů, kteří pro firmu pracují. Já jsem na uvedenou výstavbu (hrubé stavby) odeslal firmě fakturu ve výši 600.000,-Kč. Vše dohodnuto ve smlouvě o dílo. Uvidím, jak bude firma dále pokračovat a po jaké době budou potřebovat další peníze. Zatím to jde.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Radka
Petr a Radka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama