Pokrývání + náklady na střechu

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
20. 4. 2009
3 komentáře
Pokrývání + náklady na střechu
Příspěvek stavebníka
Jako krytinu jsme zvolili tašky bramac alpská clasic. Rozhodli jsme se pokrýt si střechu sami, nevím jestli s odstupem času mohu dnes říct, že bych se znovu rozhodl stejně.

Dá se říct, že to není až tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Máme sedlovou střechu o ploše 220m2 a víceméně jsou na webových stránkách bramacu veškeré potřebné informace, které člověk potřebuje k realizaci pokládky.

Takže jsme si vše propočítali, jak radili stránky a začali jsme laťovat střechu. Vypočítali jsme si jednotlivé vzdálenosti mezi latěmi a vytvořili jsme tzv. koníky pro dodržení rozmezí mezi latěmi. Pod latě jsme přisponkovali doporučenou difúzní folii. Pak bylo třeba přidělat okapní háky a nakonec namontovat všechno potřebné příslušenství hlavně ochranné pásy proti ptákům. Den před domluvenou brigádou na pokrývání jsme dokončili veškerou přípravu, takže nic nebránilo se pustit už do toho příjemnějšího, samotné pokládce tašek.

Místo žebříku, který se používá pro dopravu tašek na střechu, jsme svolali lidi. Celkem nás bylo 13 a proto jsme vytvořili dvě skupiny. Tím pádem se mohlo pokrývat z obou stran současně. Pod nižší stranu střechy jsme si najeli s vozem, kde bylo několik palet s taškami a tašky se podávali na střechu přímo z vozu. Na vyšší straně střechy jsme řešili transport tašek na střechu pomocí pojízdného žebříku se zábradlím, který jsme si zapůjčili zdarma. Díky tomu, že byla spousta tašek rozbitých, tak jsme pokrytí nedokončili. Je fakt, že reklamace proběhla v pořádku, ale chvíli to trvalo, než jsme mohli střechu dokončit. Každopádně 95% střechy bylo hotové po sobotní brigádě.

Reklama

Po pokrytí jsem si domluvil klempíře, který mi oplechoval komín a upevnil plastový průlez ke komínu. Jako materiál k oplechování jsem zvolil něco podobného jako lindab, tedy pozinkovaný plech s plastovou úpravou.

Náklady na střechu

Celková cen střechy je 134 000,- . V ceně je tedy kompletní krytina s příslušenstvím, pořez vazby, práce tesaře, veškeré nátěry, výroba několika palubek, oplechování komína, spojovací materiál na krovy. Nejvíce jsme ušetřili na dřevě (to bylo z vlastního lesa) a na práci pokrývačů.

Náklady

Název položkyCena
Celková cena střechy
134 000 Kč
Celkem134 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama