Penetrace, izolace, stavba

Autor: Pavel a Monča (42 příspěvků)
26. 2. 2009
0 komentářů
Penetrace, izolace, stavba
Příspěvek stavebníka
13.5.2008 - Tak to konečně začalo. Penetralem jsme natřeli pruhy pasů pod budoucí zdí. Nechali jsme to 24h zavadnout, a pak přišla na řadu izolace proti vlhkosti a zároveň radonu.

V přestávce mezi schnutím penetrace jsme udělali základ pod budoucí antoníček. Hloubka základu 80cm, šíře 60cm, výška betonu 100cm :) Myslím že nám antoníček neodfoukne ani Cyril či Katrina.... (Beton B20 dovezený z betonárky – zavlhlý)

Penetrace, izolace, stavbaPenetrace, izolace, stavba

Další den jsme se vrhli na pokládání a navařování izolací... Icopal AL (s hliníkovou folií jako ochrana proti radonu)

Reklama
Penetrace, izolace, stavbaPenetrace, izolace, stavba

Po provedení izolace jsme byli domluveni spartou zedníků, že v sobotu v 8:00 ráno se sejdeme na stavbě, a založíme první řadu našich "přesných" tvárnic CB (Broušené cihly). Ráno v 8:30 volám zedníky kde jsou. Jsou prý na dodělávce nějakých restů, do 10:00 prý určitě dorazí. V 10:30 volám znovu, opět prý dorazí do 11:00. Na což jsme už nečekali, a vrhli sena zakládání sami. Broušené cihly je nutné založit velmi přesně, +- 1mm jemaximum co může ujet. Na to slouží spec. přípravky na zakládání a vyrovnávání maltového lože, a samozdřejmě nivelační přístroj.Jelikož zedníci nedorazili,domluvili jsme se s kamarády že připravíme čisté maltové lože bez cihel, na které pak první řadu cihel nalepíme lepidlem na broušené cihly. Stavební dozor i školitel na zakládání od firmy Beránek toto doporučili, takže jsme se na to vrhli. S nivelákem je to vcelku sranda,celkový rozdíl na celém obvodudesky nám dělá 2mm, což simyslím jevelmi pěkné, na to že jsme to v životě nedělali,pouze viděli instruktážní DVD

Po vytvrdnutí maltového lože jsme se rozhodli, že si alespoň hrubou stavbu postavíme sami za pomocí kamarádů – brigádníků. Rozměřili jsme stavbu, přičemž jsme zjistili, že nám zedníci udělali špatně desku. Rozdíl je +4cm v garáži a -2cm baráku. Tak jsme to zprůměrovali, a nakonec máme barák dobře, a +2cm v garáži. Myslím že 2cm na délce 7m se už dá... :)

Reklama

Maltové lože se vcelkupovedlo, bublinka je naprosto perfektní

Penetrace, izolace, stavbaPenetrace, izolace, stavba

Opět dalšíkontrola, tentorkát už menší vodováhou

Reklama
Penetrace, izolace, stavba

Možná se budete divit co tam dělá ta sekera, ale vzhledem k tomu, že pila typu Aligator stojí 15 000,- a půjčovné na stavbu by nevyšlo o mnoho levněji, tak jsem koupil velikou flexu s diamanťákem, a po řezu se drobnosti doseknou sekerkou. Je to o mnoho rychlejší.

Penetrace, izolace, stavba

Vzhledem k nepřízni počasí (přeháňky) je nutné cihly zakrývat, aby do nich nenapršelo. No... Nutné to není, ale je to lepší v tom, že se nemusíme bát, že nám naprší do čerstvého lepidla, které se dává ve velmi tenké vrstvě.

Penetrace, izolace, stavba

První řada je skoro hotová... Dva dny práce...

Už to jede výše... Při projektování domu jsem si vymyslel "apsidu" na jídelní stůl. V případě stavby z porobetonu žádný problém. Bohužel s cihlami je to o dost těžší, takže nás to dost zdržuje. Mít strojní pilu jako mají velké stavební firmy (stojí 60 000,-) asi by to bylo bez problému. Takhle je to "pěkná pakárna"

Penetrace, izolace, stavbaPenetrace, izolace, stavba

Zapomněl jsem dodat, že jsme celou první řadu cihel vysypávali Perlitem. Měl by zamezovat přenosu chladu z betonu do první řady cihel. Práce s tím byla strašná, neměli jsme na to žádný přípravek, takže naříznout pytel, a sypeme. Jelikož je Perlit jako polystyren, akorát kuličky menší, tak si dovedete představit jak to probíhalo. Malinko fouklo, a měli jsme perlit všude... GRRRRRR No nakonec se povedlo.

Zatím poslední stav k dnešku – 4 řady cihel garáž, 3 řady cihel komplet barák. Po čtvrté řadě už budeme vynechávat otvory na okna, takže snad už to půjde trošku rychleji... Uvidíme...

Penetrace, izolace, stavba

A TO TO TO JE VŠE přátelé... :) Dále budeme pokračovat až se pohneme dále... Komentáře jsou vítány..

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Monča
Pavel a Monča (42 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací