Průběh hrubé stavby

Autor: Honza a Petra (13 příspěvků)
21. 2. 2009
2 komentáře
Průběh hrubé stavby
Příspěvek stavebníka
12.10. 2008 - neděle - V projektu byla chyba v kótě, takže tam, kde "architektka" navrhla nosnou zeď, tak pod touto zdí musí být betonový základ ze základových pasů.

Díky chybě architekty stojí tato nosná zeď úplně mimo tyto základy, a nemůže být na tuto zeď nic položeného. Plánovány tam byly nosníky pro strop. Muselo se změnit uchycení stropu jinými nosníky atd. No prostě naprd. Celej projekt je naprosto na 2 věci a bohužel, řešíme její chyby pořád. Její chybou jsme přisli o 32 000 Kč. Teď řešíme, jakým způsobem to bude řešit, ale když jsme ji tu měli, tak prohlásila, že si nemyslí, že má něco platit. Jedna věc mně na lidech vadí a to je přesně to, když někdo udělá nějakou chybu a druhému způsobí evidentně škodu, tak nemá ten člověk natolik slušnosti, aby to sám od sebe řešil. To mně prostě dokáže nasr..... Pardon.... No nic, do 18.10. máme mít připraveno první patro a v pondělí nebo úterý 21.10.se bude vylévat strop druhého patra.

16.10.2008 - čtvrtek - dneska byl kontrolní den. Celý den pršelo, tak se toho moc neudělalo. Zato vznikl další problém díky debilnímu projektu. "Architektka" zakreslila vlez na půdu v půdorysu horního patra. Rozměry jsou 600x600mm. Jenže jaksi asi zapomněla také tento otvor zakreslit do výkresu stropu horního patra. problém je v tom, že nosníky, které tvoří strop, jsou nakresleny bez vynechání otvoru pro vlez na půdu. Vzdálenost mezi nosníky je 45 cm. Zkuste si lézt na půdu otvorem, který je 45 cm velký. Což o to, asi to půjde, nic méně co tam asi tak nastěhujete? Jak řekl můj technický dozor paní "architektce"... je to úplně na ho..., to si tam můžu tak leda dát bačkory :o)

No vona to řešit nebude, protože její fotr ji poradil, ať říká, že to není prováděcí projekt, ale projekt pro stavební povolení. Technický dozor řekl, že má sice pravdu, ale když něco podělá v projektu, tak se k tomu taky má tak postavit a řešit to.. Je vidět, že slušnost ji je cizí. Rozhodl jsem se, že sepíšu chyby v projektu, které jsou.

Reklama

19.10.2008 - něděle - jedu na kontrolu ráno, jak chlapi pokračují. Přijeli kolem čtvrt na 10. S technickým dozorem jsme vyřešily problém s chybějícím vlezem na půdu. Nakonec budou rozměry 945x750mm. V úterý ráno 21.10.2008 se bude vylévat druhý strop.

20.10.2008 - pondělí - po práci jsem jel podívat se na stavbu, jak mají na zítra připravený strop na vylití betonu. Vše se zdá být dobré. Za týden v pátek, by měl pan Chládek předávat hrubou stavbu (bez oken a bez střechy).

21.10.2008 - úterý - strop byl skutečně vylit. Padlo na něj 10m3 betonu. Vše probíhá dobře, kontrolní den je ve čtvrtek

Reklama

23.10.2008 - čtvrtek - kontrolní den - problém se schody. Podchodná výška mezi schody a spodním stropem, musí být minimálně 2100 mm. Ta krá... "rozumněj architektka" to zbastlila tak, že tam vychází cca 1950mm. To znamená, že když by šel z vrchu dolů můj brácha, tak si ve spodním patře na podestě o strop tak akorát přičísne pěšinku. Pro kolaudaci absolutně nepřípustné. Technický dozor rozhodl, že se na to večer podívá a dá vědět. Závěr - musí se ubourat 30cm již hotového stropu, vybetonovaného, sehnat traverzu profilu I 180mm širokou a na ten opřít nosník, který musíme zkrátit. Traverzu jsem sehnal od souseda z Vestce (díky Oto), který mu zbyl ze stavby. Délka nosníku byla 2300mm, vzal jsem Petry auto, a bez problémů jsem ho odvezl ještě večer na stavbu. Schody vyřešeny a já jen trnu co ta kráva na nás v projektu nachystala dál

24.10.2008 - pátek - scházíme se opět na stavbě, já pan Chládek a technický dozor pan Korec. Ujasňujeme si ještě schody, protože to je fakt síla, co navrhla. Pan Korec prohlásil, že takovej paskvyl co ona udělala v životě neviděl a že by ji dal do ruky tak leda vidle a poslal ji kydat hnůj.

28.10.2008 - úterý - jedeme se všichni podívat na stavbu (Já, Petra, Lucinka, Babička Dana a děda Petr. Už skoro stojí komín a tesař připravuje schody. Díváme se na budoucí špajzík, není velkej, ale něco se tam dá... Jo další perlička v projektu. Kráva navrhla, že dveře se budou otevírat dovnitř, jenže jaksi si nespočítala, v jaké výšce budou schody nad dveřma. Výsledek? O 10cm budou schody vadit otevření dveří dovnitř. Dneska už baráky muže navrhovat fakt asi každej debil a sehnat druhýho blba, aby mu na to dal razítko.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Petra (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama